Володимир Рутківський: Казка — це незлостивий обман, який не забувається

Володимир Рутківський: Казка — це незлостивий обман, який не забувається

Визнання 74річному дитячому письменнику з Одеси принесла трилогія про джурхарактерників, яка побачила світ у видавництві «АБАГАЛАМАГА». Пригодницька книжка у трьох томах, що розповідає про становлення українського козацтва, здобула чимало нагород — визнавалася найкращою у Всеукраїнському рейтингу «Книжка року», отримала премію «Літакценту», ввійшла до короткого списку премії «БіБіСі».

«Ми її побачили!!! Зблизька!»

«Ми її побачили!!! Зблизька!»

Чому саме у Рівному? Сама Ліна Костенко пояснила це тим, що колектив Рівненського драмтеатру кілька років тому взявся поставити на сцені її поему «Берестечко». Однак у поетеси не було певності, що акторам вдасться відтворити справжній дух поеми, тож діючи за принципом «очі не бачать — серце не болить», Ліна Василівна на виставу до Рівного так жодного разу і не приїхала.

Чи здолає Шевченківський комітет «Гравітацію часу»

Чи здолає Шевченківський комітет «Гравітацію часу»

Для шевченківського комітету — безпрецедентна подія: на найвищу мистецьку премію країни висувається художник, який робить актуальне мистецтво. Актуальне за формою і за змістом. Директор Інституту проблем сучасного мистецтва Віктор Сидоренко — бажаний гість у будь–якій комерційній галереї, він виставлявся у Франції, США, Казахстані, Великобританії, Фінляндії, Китаї, Росії, Німеччині, представляв Україну на 50–му Венеціанському бієнале, а на цьогорічному виступає в ролі комісара українського павільйону.

Завірено Жюльєтт Бінош

Завірено Жюльєтт Бінош

Міні–фестиваль «Вечори французького кіно» балує нас уже шостий рік поспіль новими й цікавими фільмами французького кінематографа. Номер один у цьогорічній підбірці — фільм «Завірена копія» (Certified Copy) іранського режисера Аббаса Кіаростамі.

Всі статті рубрики