Пародія в 3D

26.01.2011
Пародія в 3D

Основна окраса, не побоюся цього твердження, стрічки «Найкращий фільм 3D» («Самый лучший фильм 3D») — приємна оку сексапільна Катя Кузнецова, актриса Молодого театру з досвідом роботи на українському телебаченні й фотосесії у чоловічому журналі Maxim. «Річ у тім, що через мою зовнішність зазвичай мені пропонують ролі героїнь, які повинні страждати і плакати. Це набридло, оскільки відчуваю себе хуліганкою в хорошому розумінні цього слова. Тому персонаж Варя — мій персонаж — саме така, про яку я мріяла. Вона смішна, зворушлива», — розповіла актриса на презентації фільму в Україні.

Як і варто було очікувати, сценарій цієї картини невибагливий, головна сюжетна лінія, як і в попередніх двох частинах, — пародії на відомі фільми. Так, глядачу пропонують інший погляд на стрічки «Тарас Бульба», «Адмірал», «Кандагар», «Чорна блискавка», «Стиляги» тощо. Саме ці фільми невдаха–режисер Макс, роль якого зіграв відомий резидент Comedy Club Гарік Харламов, намагається після прикрої втрати плівок, що згоріли у вогні, зняти за кілька днів до визначення кращої картини на вигадану російську премію «Найкращий фільм Росії». «Насправді Макс працює на мафію відеопіратів, яка повинна викрасти найкращі фільми Росії. Під час перевезення викрадених фільмів він благополучно втрачає їх, після чого, щоб його не закопали заживо, змушений за тиждень перезняти всі кінострічки», — каже Харламов.

Простий сюжет, розбавлений буденним російським гумором і стьобом над визнаними хітами кіномистецтва, — максимум, що пропонують творці картини глядачам. Утім, схоже, на більше ніхто й не розраховував. «Ми не прагнули здивувати глядача якимось великим кіно. Це — «капустник», тому давайте ставитися до стрічки як до комедії, а не до великого мистецтва. Фільм розрахований на молодь, щоб прийти посміятися і піти», — заспокоює Гарік Харламов.