День міжнародної солідарності католиків

День міжнародної солідарності католиків

Папа Римський Бенедикт XVI видав декрет про беатифікацію (визнання блаженним) свого попередника Івана Павла ІІ. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, церемонію призначено на 1 травня. Фактично це означає, що одного дня Іван Павло ІІ, який був Папою Римським 27 років — найдовше в історії — стане святим католицької церкви. Адже беатифікація є одним з етапів на шляху до канонізації.

Ай, Стіву болить!

Ай, Стіву болить!

Акції компанії Apple, яка за останній рік стала однією з найприбутковіших у світі (чистий прибуток за 2010–й фінансовий рік становив 3,25 мільярда доларів, що на 78 відсотків більше, ніж 2009–го), минулого понеділка подешевшали на 8 відсотків. Таку реакцію на світових біржах викликало повідомлення про те, що ідейний натхненник, засновник і гендиректор Apple Стів Джобс іде в безстрокову відпустку. В електронному листі, розісланому співробітникам, Джобс повідомив, що потребує часу для лікування, проте залишається на посаді гендиректора і, як і раніше, братиме участь в ухваленні стратегічних рішень.

Якби я був султан...

Якби я був султан...

Жоден день перебування при владі італійського прем’єр–міністра Сильвіо Берлусконі не обходиться без скандалу. І зараз набирає обертів чергова брудна історія, яка стосується зв’язків політика–мільярдера з неповнолітніми дівчатами. Тепер італійська прокуратура припускає, що Берлусконі мав сексуальні контакти не з однією, а зі «значною кількістю» молодих повій. На думку слідства, в окремих випадках розпусний багатій дозволяв дівчаткам безплатно мешкати у своїх розкішних квартирах, будинках та віллах в обмін на послуги певного штибу. У зв’язку з цим слідчі подали запит на видачу їм ордеру на обшук деяких із численних резиденцій італійського прем’єра.

Багаті теж бояться

Багаті теж бояться

Багаті та відомі в політичних колах особи, які уникали сплати податків, відтепер не зможуть спати спокійно. Колишній співробітник швейцарського банку «Юліус Баєр» Рудольф Елмер передав засновникові викривального сайту «Вікілікс» Джуліану Ассанжу два компакт–диски з інформацією про банківські рахунки двох тисяч відомих постатей, які впродовж періоду 1990—2009 років уникали сплати податків у себе на батьківщині. Як повідомили Елмер та Ассанж на спільній прес–конференції в Лондоні, ці дані містять назви міжнародних концернів, різноманітних фондів, холдингових компаній, та прізвища відомих діячів культури, економіки і близько 40 провідних світових політиків, які шахрайськими методами уникали сплати податків та ховали гроші в офшорних зонах.

Всі статті рубрики