НОВИНИ ПЛЮС

19.01.2011

Справа Данилишина

Україна просить Чехію надати копію рішення про надання політичного притулку екс–міністрові економіки Богдану Данилишину. Про це заявив журналістам керівник департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин. За його словами, вчора заступник міністра зустрівся з представником посольства Чехії в Україні і передав йому відповідну офіційну ноту. Речник МЗС також висловив упевненість, що ця колізія не вплине на дружні відносини України та Чехії.

Позиція Європи

Переслідування владою Януковича колишніх членів уряду Юлії Тимошенко може стати серйозною перешкодою на шляху України до Європейського Союзу. Таку думку озвучив державний міністр у міністерстві закордонних справ Німеччини Вернер Хойєр, якого цитує прес–служба «Народної самооборони».

Януковича нагородили в РПЦ

Віктор Янукович подякував патріархові Московському і всієї Русі Кирилу за присудження йому премії імені патріарха Алексія II. Президент України висловив жаль із приводу того, що «заплановані раніше міжнародні заходи» не дають йому можливості бути присутнім на урочистій церемонії вручення премії 21 січня.

Погрози опозиціонерам

Головне управління боротьби з оргзлочинністю МВC перевіряє інформацію щодо можливого замаху на життя народних депутатів від «НУНС» Володимира Ар’єва та Олеся Донія. Відповідний запис Ар’єв поширив минулих вихідних через мережу «Фейсбук»: нібито кілерові за їхні з Донієм життя готові заплатити 10 тисяч доларів.

«Як було заявлено, знайомий нардепа під час спілкування з колегами по бізнесу почув про те, що стосовно Ар’єва можуть бути вчинені протиправні дії. З якими «колегами по бізнесу» спілкувався знайомий нардепа і за яких обставин обговорювалися такі питання, правоохоронцям з‘ясувати так і не вдалося», — повідомляє прес–служба МВС після розмови з Володимиром у ГУБОЗ МВС. Ім’я свого інформатора Ар’єв не називає. Відмовився він і від пропонованої МВС охорони. «Таке рішення викликає подив. Якщо людина дійсно хвилюється за власну безпеку, вона діє навпаки», — заявляє відомство.

Репресії тривають

Минулої неділі працівники міліції знову затримали О. Заплаткіна, якого звинувачують у «пошкодженні плитки на майдані Незалежності» шляхом забивання туди металевих прутів «у змові з іншими особами». Про це повідомляє сайт учасників протесту на «податковому Майдані» «Місто волі», зазначаючи, що Заплаткін «не відомий нікому з організаторів та опитаних численних учасників протестів проти Податкового кодексу». Першого разу Заплаткіна заарештовували за причетність до виступів на «Майдані–2» разом із трьома іншими чоловіками — І. Гаркавенком, В. Грузиновим та О. Мандичем. Відтоді Гаркавенко так і не вийшов з–за ґрат, а Заплаткіна випустили і знову «взяли».