«КРУпція!»

19.01.2011

На уряд Юлії Тимошенко «накопали» ще компромату. Контрольно–ревізійне управління виявило в діях Кабміну значні втрати фінансових і матеріальних ресурсів, які, за словами керівника ГоловКРУ Петра Андрєєва, обраховуються десятками мільярдів гривень.

Андрєєв заявив на вчорашній прес–конференції, що сума виявлених втрат — рекордна за всі роки КРУ. За словами ревізора, суттєві фінансові порушення, зловживання з державними ресурсами та факти, що свідчать про корупцію у сфері використання дер­жавних фінансів й інших активів, встановлено практично у всіх сферах економіки. Як повідомила агенція УНІАН, значні порушення — на сотні мільйонів гривень — виявлено під час боротьби уряду зі «свинячим грипом». Крім того, аудитори встановили, що під виглядом безоплатної видачі громадянам актів права власності на землю уряд Тимошенко розгорнув масштабну передвиборчу кампанію, що коштувала державному бюджету кілька мільйонів гривень.

У вiдповiдь Юлія Тимошенко на входi до Ге­нпрокуратури заявила, що заяви Андрєєва — це «повне невігластво та дурниці». За словами екс–Прем’єра, Андрєєв, «працюючи на своїй посаді за рахунок державних грошей, проводив конкурси краси, використовуючи не просто державні гроші, а ще й кошти профспілок Контрольно–ревізійного управління, влаштовуючи веселі заходи для себе та свого оточення». ЮВТ пообіцяла, що до нього також дійде черга відповідати.

Прес–служба БЮТ додала, нiби КРУ «виконує політичне замовлення Януковича з дискредитації опозиції та підведення псевдодоказової бази під політичні репресії».