Мільйони з присмаком піару

Мільйони з присмаком піару

Урядовці вчергове згадали про «мільйони Лазаренка», які за тривалий час розмов про них всує у народній свідомості вже майже наблизилися за рейтингом реальності до скарбів Полуботка. Утiм Прем’єр–міністр Микола Азаров думає інакше. І тому видав розпорядження Мін’юсту — знайти і затримати. «Ми отримали від Кабміну доручення юридичними інструментами домогтися повернення активів, доведених судом, що вони незаконно були вилучені з державного бюджету. Це досить складний процес, він починався досить давно», — сказав міністр юстиції Олександр Лавринович, додавши, що уряд «відновив роботу з пошуку партнерів у США і працює, щоб український бюджет поповнився сотнями мільйонів американських грошей».

І я — не я, і гречка не моя

І я — не я, і гречка не моя

В Україні суттєво, але непомітно для Держкомстату дорожчають основні продукти харчування. Утiм деякі рекордні зростання цін навіть статистикою приховати не вдалося. Тож главу уряду запитали: чому за часів його правління кілограм гречки вже коштує в деяких магазинах 25 гривень? Хоча всі ще пам’ятають недалекі часи, як його вартість не перевищувала 2,5 грн. Тобто маємо не що–небудь, а десятикратне здорожчання — тенденцію, яку можна занести до книги рекордів у траурній чорній палітурці.

Гра «в законі»

Гра «в законі»

Гральному бізнесу знову закручують гайки: Президент Віктор Янукович підписав Закон «Щодо удосконалення законодавства про заборону грального бізнесу в Україні». Крім того, внесено зміни в Кримінальний кодекс, і відтепер заняття гральним бізнесом карається штрафом у розмірі від 10 до 50 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ці санкції застосовуватимуть за рішенням суду, ухваленого за позовом органів міліції або органів ДПА. У разі ж повторного фіксування порушення підприємцю «світитиме» від п’яти до семи років позбавлення волі.

Всі статті рубрики