Проти лома є прийом

Проти лома є прийом

Українські правоохоронці нарешті визнали, що активіст ВО «Тризуб» ім. Степана Бандери Максим Кушнір, розшукувати якого його знайомі та друзі збилися з ніг, таки був затриманий міліціонерами. Відповідну інформацію підтвердило управління МВС у Кіровоградській області, яке повідомило, що Кушніра затримали за підозрою у скоєнні дрібного хуліганства. Окрім цього, інформували силовики, правомірність затримання підтвердив суд, який наклав на нього адміністративне покарання у вигляді п’яти діб арешту. Щоправда, там так і не пояснили, чому до затриманого не допустили адвоката, а його місцеперебування не було відоме ані колегам по роботі, ані рідним. Нині Кушнір уже на свободі, інформує УНІАН.

Кулаками й брехнею

Кулаками й брехнею

Одразу після Різдва російська влада вустами Генерального консульства Росії у Львові широко розтиражувала повідомлення, в якому запевняла, що українська бібліотека «функціонує в робочому режимі й своєї діяльності не припиняла». Заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін переконував, що «МЗС РФ докладе всіх зусиль, аби Бібліотека української літератури в Москві якомога швидше відновила свою роботу». Український же МЗС в унісон росіянам «співав», що «після завершення періоду новорічних та різдвяних свят бібліотека працює у звичайному режимі, відновлено роботу читацького залу, проводять планово–просвітницькі заходи».

А вже 14 січня читальню знову обшукали. Причому цього разу правоохоронці, попри свято старого–нового року, вилучаючи сервер бібліотеки, застосували й фізичну силу.

Всі статті рубрики