Дах для Табачника

Дах для Табачника

«Підшефний» Київській міській державній адміністрації дитбудинок «Ясний» можуть ліквідувати у зв’язку з черговими освітніми пертурбаціями. Як повідомив «УМ» секретар Постійної комісії Київської міської ради з питань освіти та науки Олексій Давиденко, готується проект рішення, за яким будівля «Ясного» має перейти у власність Міністерства освіти і науки України.

Приват — «Жуляни»

Приват — «Жуляни»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Київський адміністративний суд відхилив скаргу фірми «Промсоцрозвиток» на дискримінаційні умови проведення конкурсу, за якими маловідома компанія «Майстер–авіа» отримала право оренди комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Київ» (Жуляни) на 49 років. Рішення, винесене наприкінці минулого року, фактично розбило всі сподівання «Промсоцрозвитку» на право розпоряджатися майном «Жулян». Причому ця компанія, за інформацією одного з провідних економічних видань України, пропонувала набагато вигідніші умови оренди: 15% орендної плати від вартості активів аеропорту проти 5,5%, які запропонувала компанія «Майстер–авіа», та пропускну здатність 700 людей за годину проти 320 пасажирів, яку обіцяв відтепер фактичний орендатор «Майстер–авіа».

Остання надія безхатченків

Остання надія безхатченків

У Києві зведуть двоповерховий будинок, де можуть знайти собі прихисток люди, які не мають домівок. Проект притулку виконаний на замовлення релігійної організації ордену місіонерок Божественної любові, його планують звести на місці старої будівлі (що на вулиці Гвардійській), де вже кілька років сестри роздають бомжам їжу й одяг. Настоятелька монастиря, з якою вдалося поспілкуватися «УМ», сестра Андреа, щиро здивувалася поширенню інформації, що, на її думку, потрапила у ЗМІ дуже передчасно. За словами пані Андреа, проектом, який уже розглядали на засіданні містобудівної ради, передбачена їдальня, невеличка «нічліжка» та медпункт. «Наш проект розглянули, висловили кілька зауважень і повернули, — розповідає сестра Андреа. — Тому наразі він на доопрацюванні. Коли почнеться саме будівництво — важко сказати. Передбачено 70 місць для ночівлі. Звичайно, буде і медпункт. У нас дуже «гнучкий» принцип роботи, намагаємося працювати в тій сфері, якою займаються найменше».

Невідкладна й кваліфікована

Невідкладна й кваліфікована

Кілька днів тому столицею пронеслася новина про плачевні наслідки медичної реформи в Києві, яку готує влада. Мовляв, на киян чекає суттєва зміна принципу роботи швидкої допомоги: на виклики вирушатимуть відтепер не лікарі, а фельд­шери, яким стали масово підвищувати кваліфікацію. Саме фельдшери, начебто, а не лікарі будуть ставити попередній діагноз і надавати першу допомогу. Кваліфіковані ж лікарі прийматимуть охочих у спеціально облаштованих приймальнях при медустановах Києва.

Всі статті рубрики