Як на Василеві іменини

Як на Василеві іменини

Свого часу цієї премії удостоювалися художник Опанас Заливаха, літературний критик Іван Світличний, Ольга Богомолець, кобзар Тарас Компаніченко, світлої пам’яті Михайлина Коцюбинська. Тому опинитися у колі такого високого товариства — велика честь. Не в останню чергу це честь для нашої газети, адже одна з цьогорічних лауреатів — Ярослава Музиченко — журналістка, чиє ім’я вже стало частиною історії «України молодої». Найкращим суддею у даному випадку є саме читач, точніше читачка — доктор філологічних наук Елеонора Соловей. «Я не знаю, чи в «Україні молодій» є така статистика, але якби там складали рейтинг журналістів, чиї статті найбільше передруковують та цитують, то, як на мене, однією з перших мала би бути Ярослава Музиченко. Вона не боїться гострих проблем. Аналітична, доскіплива, уважна, вдумлива. І це дуже важливі й рідкісні якості сьогодні, коли більшість нашої преси має виразний «жовтий» відтінок», — прокоментувала цю відзнаку пані Елеонора.

«Соціальна мережа» «зафрендила» чотири «Золоті глобуси»

«Соціальна мережа» «зафрендила» чотири «Золоті глобуси»

У ніч iз неділі на понеділок у Лос–Анджелесі відбулася 68–ма щорічна церемонія вручення «Золотих глобусів», других за престижністю після «Оскарів» кінематографічних нагород США. Переможців визначають приблизно 90 авторитетних кінокритиків iз різних країн світу, які акредитовані в Голлівуді. На відміну від «Оскарів», міжнародні кінокритики поділяють усю кінопродукцію минулого року на три великі підгрупи (драматичні фільми, комедії та мюзикли і телевізійні фільми та серіали), найбільш вагомими вважаються нагороди в жанрі драми.

Президентський звіт

Президентський звіт

Історія становлення будь–якого бізнесу — у будь–якій країні — це історія грошей і крові. Постання українського книжкового бізнесу — не виняток. Серединою дев’яностих стріляли і у вітчизняних видавців, а обороти тодішньої книготоргівлі сягали сотень мільйонів доларів. Відтак хронологія майже двадцятирічних навколокнижкових подій уже теоретично рокована на читацький успіх. Тим більше, коли це «чесна хроніка подій», як значать автори минулорічного рейтинґового лідера: О.В.АФОНІН, М.І.СЕНЧЕНКО. «Українська книга в контексті світового книговидання» (К.: Книжкова палата України).

Всі статті рубрики