Ще більше катаклізмів і Третя світова

13.01.2011

Наміри деяких народних депутатів повністю заборонити діяльність усіляких ворожок, «провидців» та «контактерів із космосом» заздалегідь приречені на поразку. Хоч офіційно, хоч «із–під поли» такі спритники надаватимуть послуги завжди, оскільки в усі віки на них був попит. Ще б пак, адже лоскотати собі нерви, зазираючи в майбутнє чи нібито пізнаючи невідомі широкому загалу істини — це не лише цікаво, а й певним чином корисно для здоров’я. Такий самий терапевтичний ефект мають фільми жахів та особливо популярні останнім часом фільми–катастрофи: спостерігаючи за «страшилками» на екрані, ми даємо вихід своїм реальним страхам та позбавляємося найбільш гнітючих очікувань від непевного майбутнього. Таку лікувально–профілактичну місію беруть на себе і світові ЗМІ, які на початку року залюбки подають прогнози на наступні 12 місяців. Наведемо частину з них.

 

Екзамен для людства від Юпітера з Плутоном

З точки зору астрології, постійний вплив на справи земні має взаємне розташування планет. Скажімо, міжнародні відносини залежать від позиції Юпітера. 25 лютого він утворить квадратуру до Плутона, що зумовить певне загострення ситуації в зовнішній політиці. Окрім того, таке взаєморозташування Юпітера та Плутона сприяє активізації фундаменталістів та релігійних фанатиків різних мастей.

А вже наприкінці березня найбільша планета Сонячної системи протистоятиме Сатурну. Ще Нострадамус дуже побоювався взаємного негативного впливу цих планет. Їх протистояння принесе світу клопоти та неприємності, створить важкі для розв’язання ситуації. Цей період буде екзаменом для людства на його здатність до взаємної співпраці.

Як зазначає польський сайт wp.pl, на початку липня та наприкінці жовтня Юпітер знову посилиться, утворивши великий трикутник (тригон) щодо Плутона. Це сприятиме певному спаду напруги в міжнародних відносинах. Але, з іншого боку, на перший план може вийти ситуація з ядерними програмами, тому варто буде уважніше стежити за діями таких потенційно небезпечних у цьому сенсі країн, як Іран чи Північна Корея.

Плутон — це патрон диктаторів, тому, попри загальне покращення ситуації, від авторитарних державних лідерів варто чекати несподіваних вчинків. Зате тригон Юпітера до Плутона позитивно вплине на глобальну фінансову систему: прийдуть у рух великі гроші, особливого значення набудуть міжнародні трансфери готівкою та кредити. Серед супутніх негативних явищ активізуються спекулятивні ринки та зростуть обсяги друку «порожньої», нічим не забезпеченої грошової маси.

Нова зброя й нові «вікілікси»

Великої ваги астрологи надають переходу планет з–під одного знаку зодіаку до іншого. Скажімо, в листопаді 2008 року Плутон, який пов’язують із впливами на великий капітал, фінанси, кредити тощо, увійшов до знаку Козерога — він в астрології відповідає, зокрема, за державні та економічні структури. У результаті захиталися основи світової економіки і настала глобальна криза.

Цього року в центрі небесної уваги буде Юпітер, який 22 січня увійде до знаку Овна, а 4 червня — до Тільця. Перший перехід означатиме активізацію дій на міжнародній арені, зокрема в дипломатії, що сприятиме зростанню кількості підписаних міжнародних умов та договорів. А Юпітер у сузір’ї Тільця — це активізація фінансової активності, час пошуку нових джерел прибутку.

Ще цікавіші зміни обіцяє входження 12 березня Урана, який відповідає за прогрес та технологічні революції, під «новаторський» знак Овна. За прогнозами астрологів, Уран в Овні впродовж наступних семи років обіцяє появу цілком нового виду зброї, породить нові та динамічні суспільні рухи, активізує ідеалістів. Ця планета також відповідає за інтернет та кіберпростір, тому слід очікувати появи новаторських ідей у галузі обміну інформацією. Як анонс майбутньої активності Урана розглядають справу порталу «Вікілікс».

Негативний вплив Урана полягатиме в підсиленні динаміки природних катастроф. Їх протягом 2011 року буде багато, з бурхливим перебігом та непередбачуваними наслідками.

На початку квітня до знаку Риб увійде Нептун, але через чотири місяці знову повернеться під знак Водолія. А вже на більш тривалий період ця планета завітає до Риб 3 лютого 2012 року, залишившись там аж на 14 років.

Нептун — планета ілюзій, яка перешкоджає тверезій оцінці ситуацій та породжує безпідставну віру в успіх. Під час його перебування під знаком Риб варто очікувати підсилення діяльності релігійних рухів, фанатизму та переходу людей в інші віри. Загостряться соціальні проблеми, джерелом яких є бідність, збільшиться споживання наркотиків та інших одурманюючих речовин. І, знову–таки, не виключено різке зростання кількості природних катастроф, великих повеней та кліматичних аномалій. З іншого боку, Нептун обіцяє принести нові методи вирішення соціальних проблем та поширення гуманітарних акцій планетарного масштабу.

На порозі — війна, але кінець світу відкладається

Не оминули 2011–й і пророцтва Нострадамуса. Спершу туманні, повні метафор чотиривірші придворного лікаря, астролога, окультиста й математика Катерини Медичі вважали маячнею. Аж доки одне з ранніх пророцтв Нострадамуса не справдилося: віщун напророкував чоловікові Катерини, королеві Генріху ІІ, смерть 1 липня 1559 року від отриманої на лицарському турнірі рани.

Відтоді почалася слава Нострадамуса, яка, втім, не принесла йому матеріального достатку. Решту життя він провів як мандрівний лікар та виробник сумнівних косметичних препаратів. Але розмиті та неясні Нострадамусові пророцтва припасовують до кожної нагоди дотепер. Його можна вважати вчителем усіх шахраїв–пророків, які добре засвоїли голов­ну істину: якщо говорити піднесено і з туманними натяками, то кожен за допомогою власної уяви домалює йому потрібне.

У пророцтвах Нострадамуса на цей рік ідеться, зокрема, про «таємничу дівицю», яку прагне знищити «позбавлений почуттів та жадібний до крові володар» (дехто вже тулить ці слова до ситуації в Україні). Також, згідно з катренами віщуна, наприкінці 2011 року може спалахнути Третя світова війна і статися якась катастрофа на Чорному морі.

Як зазначає сайт wp.pl, певне занепокоєння викликає те, що покійна сліпа болгарська провидиця Ванга також прогнозувала на цей рік ІІІ Світову війну, поштовх якій нібито мав дати локальний конфлікт 10 листопада 2010 року. Cаме цього дня артилерія комуністичної Північної Кореї обстріляла територію Південної Кореї. Зате перед своєю смертю 1996 року баба Ванга частково описала головні світові події аж до 5079 року, тому залишається радіти, що принаймні кінець світу нам цього року не загрожує.

Але наступного, всупереч прогнозам болгарської провидиці, таке може статися. Принаймні в це вірять прихильники так званої «теорії кінця світу за календарем майя», в якому нібито названа навіть точна дата — 21 грудня 2012 року. На сотнях інтернет–сайтів, присвячених цій теорії, розповідається про те, що календар, укладений мудрецями народу майя, які досконало зналися на астрономії та математиці, завершується саме цим числом. Отже, представники доколумбової цивілізації «щось знали». Хоча дослідники культури майя зазначають, що насправді в розшифрованому фрагменті календаря йдеться про завершення чергової ери, циклу в існуванні Всесвіту. На кожен такий цикл майя відводили 5125 років. Після 21 грудня наступного року просто почнеться нова ера, на яку складати календар півтора тисячоліття тому не було особливого сенсу. А кінець світу, як нібито свідчать деякі з розшифрованих записів, майянські вчені прогнозували не раніше, ніж через багато мільярдів років...

 

ПРЕМІАЛЬНІ

Хоч як це парадоксально звучить, але пророцтва добрі передусім тим, що майже ніколи не справджуються. А те, що видається їх підтвердженням, найчастіше — лише результат вправної підтасовки. Прагнучи довести це, товариство боротьби з фальшивими ворожбитами та магами з міста Кальярі на італійському острові Сардинія десять років тому заснувало нагороду в сумі 50 тисяч євро для того астролога, який на початку року передбачить бодай три головні події наступних 12 місяців.

Італія належить до тих європейських країн, де просто пошесть провидців та астрологів. Наприкінці кожного року товариство порівнює попередні пророцтва з тим, що відбулося насправді. Днями очільник борців із шахраями Альфредо Барраго нагадав італійцям, що жоден із тисяч так званих провидців не пророкував знаменних подій 2010 року: катастрофу в Мексиканській затоці, землетрус на Гаїті, виверження вулкану в Ісландії чи скандал навколо оприлюднення таємних документів сайтом «Вікілікс».

  • Блакитне око лагуни

    В Уругваї щойно здали в експлуатацію міст, який проліг через дивовижно мальовничу лагуну Гарсон. Він з’єднує 25-тисячне місто Роча з 65-тисячним містом Мальдонадо на південно-східному узбережжі країни, які є столицями однойменних департаментів. >>

  • Оце так надуло

    Данія зміцнила своє світове лідерство у галузі використання вітрової енергетики: 42,1% від всієї виробленої в країні енергії походить з вітрових електростанцій. Тепер головною амбіцією Данії є повна відмова від видобутих із надр землі джерел енергії. «2015 рік був значно вітрянішим, ніж у середньому попередні роки. >>

  • Як умру, то передайте...

    Президент Польщі Анджей Дуда під час симпозіуму Польського товариства трансплантації підписав декларацію про наміри, згідно з якою у випадку смерті його органи будуть передані для трансплантації. До подібних дій голова польської держави також закликав інших поляків, повідомляє сайт Польського радіо. >>

  • Метро для валізи

    Відомо, що Швейцарія має найрозвиненішу в світі систему громадського транспорту. А тепер у цій альпійській країні хочуть створити ще й вантажне метро для приватних речей громадян, повідомила швейцарська інформагенція swissinfo.ch. Цю ідею вважають одним із найамбітніших інфраструктурних проектів, які будь-коли обговорювалися у Швейцарії. >>

  • Таємниця дев’ятої планети

    Вчені Каліфорнійського технологічного інституту Майкл Браун і Костянтин Батигін (виходець із Росії) навели докази існування гігантської планети на околицях Сонячної системи, маса якої перевищує земну приблизно в 10 разів, а період обертання навколо Сонця (планетний рік) становить приблизно 10-20 тисяч років, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>

  • Де лиш не ступить нога жінки

    Ще півстоліття тому ніхто і не подумав би, що жінки можуть брати участь у космічній програмі. Тоді на прохання однієї з американок надати їй можливість пройти тренувальний курс із підготовки космонавтів (чи астронавтів, як говорять у США), НАСА відповіла, що не має у своїх планах намірів набирати жінок. >>