НОВИНИ ПЛЮС

12.01.2011

Вимоги міжконфесійної рівноваги

Народні депутати від «Нашої України» направили запит до Генпрокурора з приводу тиску на священиків УПЦ Київського патріархату. «Нашоукраїнці» звертають увагу на заяву Патріарха Київського і всієї Руси–України Філарета, в якій наводяться факти незаконного впливу та тиску на священиків та парафії УПЦ КП iз метою змусити їх перейти в Українську православну церкву (Московський патріархат). Депутати вимагають негайного ретельного і об’єктивного розслідування щодо таких фактів з метою не допустити порушення конфесійної рівноваги.

У свою чергу прес–служба Блоку Юлії Тимошенко поширила вчора заяву, в якій звинуватила Президента Віктора Януковича в порушенні норми Конституції про рівне ставлення влади до різних релігійних організацій.

Боротьба за пам’ять про Голодомор

«Нашоукраїнці» Херсонщини через суд домоглися повернення інформаційного знака щодо місць масових поховань жертв Голодомору 1932—33 рр. на трасі Чаплинка—Сімферополь. У березні минулого року Чаплинська районна рада за поданням фракції комуністів ухвалила рішення про знесення пам’ятного знака, що перебував на балансі комунального підприємства, і стелу демонтували. Тодішній голова РДА, «нашоукраїнець» Андрій Немченко оскаржив рішення ради в прокуратурі, і наприкінці грудня Чаплинський суд визнав рішення про знесення знака незаконним. Найближчим часом інформаційний знак мають повернути на місце, сподіваються в обласній організації «Нашої України».