Герой хоче зброю

12.01.2011

Колишній гендиректор держкомпанії «Укрспецекспорт», Герой України Сергій Бондарчук вимагає поновити його на цій посаді. Із відповідним позовом він звернувся до Деснянського райсуду Києва ще у вересні, але Феміда тоді відмовилася розглядати спір пана Бондарчука з «Укрспецекспортом». Мовляв, «справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства». Але позивач подав апеляцію, в результаті чого Палата у цивільних справах Апеляційного суду столиці погодилася з доводами адвоката Бондарчука і відправила справу на повторний розгляд Деснянського райсуду. Дата розгляду позову поки що не відома.

Нагадаємо, що Президент Янукович звільнив Сергія Бондарчука з посади гендиректора «Укрспецекспорту» ще 10 червня 2010 року, коли той перебував на лікарняному (саме на цьому й наголошує позивач). Іншим указом глава держави призначив керманичем «Укрспецекспорту» нардепа–«регіонала» Дмитра Саламатіна. За цей час пан Бондарчук вступив до партії «Наша Україна», а згодом очолив її виконком.

Натомість наприкінці 2010 року керівництво держави створило державний концерн «Укроборонпром», до якого увійшли держпідприємства — «Укрспецекспорт», «Укроборонсервіс», «Укрінмаш», «Спецтехноекспорт», «Промоборонекспорт», державні фірми «Прогрес» та «ТАСКО–експорт». Очолив концерн знову ж таки Саламатін, який за кілька тижнів до цього знову відзначився під час побиття опозиційних депутатів у парламенті. Тож «Укрспецекспорт» лишився без керівника, адже Дмитро Перегудов лише виконує обов’язки гендиректора компанії.