НОВИНИ ПЛЮС

05.01.2011

Репресіям — ні!

Львівська обласна рада вимагає від керівництва країни припинити політичний терор щодо опозиції. «Діюча влада вибірково застосовує закон у вигляді репресій проти представників опозиційних політичних партій, — ідеться в заяві облради, направленій на адреси Президента, Прем’єр–міністра та Голови парламенту. — За вказівкою Президента правоохоронні органи вживають заходів, які знищують явище політичного інакомислення і свободи слова, що стане останнім ударом для українського демократичного ладу», — вважають депутати. За звернення проголосувало 74 депутати із 116.

У свою чергу Івано–Франківська обласна рада заявила, що влада хоче побудувати в Україні «кагебівсько–путінську модель авторитаризму». «Вважаємо, що ті показові репресії, які сьогодні в Україні здійснює діючий політичний режим, мають на меті нейтралізувати політичну опозицію, посіяти в суспільстві страх перед державною карально–репресивною машиною», — вважають депутати Прикарпаття.

Інiцiатива

У Чернівцях мають намір ініціювати референдум щодо недовіри Президенту України та проведення виборів ВР навесні 2011 року. Зокрема, Комітет підприємців Буковини та партія «Свобода» 5 січня проведуть збори ініціативної групи для проведення референдуму.

Чутки

В українських ЗМІ з’явилася чутка, нiби працівники швейцарської поліції затримали народного депутата Сергія Ківалова у стані алкогольного сп’яніння в аеропорту Женеви, коли той їхав на престижний гірськолижний курорт Куршевель iз двома одеськими моделями. Водночас українське МЗС спростувало цю інформацію. «Мала місце очевидна інформаційна провокація. Ківалов аеропорт Женеви протягом останнього часу не відвідував... Упродовж останнього часу Ківалов перебував на території України», — заявив речник МЗС Олег Волошин.

Підпал «Регіонів»

Невідомі особи у Новорічну ніч кинули пляшку із запальною сумішшю в офіс Партії регіонів. Нападники виклали відео атаки в інтернеті. Київська міліція порушила кримінальну справу за фактом хулiганства. За даними правоохоронців, внаслідок нападу майно громадської приймальні не зазнало збитків: «Пляшка розбилася об ґрати, і запальна суміш змогла пошкодити тільки підвіконня».

Янукович святкуватиме Різдво на Заході

Сьомого січня Президент Вiктор Янукович має намір відвідати Тернопільську область. Про це на сесії Тернопільської обласної ради заявив голова ОДА Валентин Хоптян. За попередніми даними, Янукович побуває у Почаївськiй лаврi.