Вуха з батьківщини «героя»

Вуха з батьківщини «героя»

«Кролика у Китаї практично не їдять не тільки в «його» рік, а в принципі», — розповідає киянка Лариса Розумака. Лариса — програміст, але її найбiльшим захопленням є Схід, тож жінка тричі побувала власним коштом у Китаї. «Я спеціально цікавилася у тамтешніх гідів, у сім’ях, де жила, — веде далі Лариса. — Мені розповіли, що в рік, символом якого є та чи інша тварина, китайці намагаються не їсти чи не використовувати в побуті зроблене з цієї тварини. Наприклад, не користатися шкірами тигра чи корови в рік відповідно Тигра або Корови, не вживати страви зі змії у рік Змії тощо».

Невинний кролик

Невинний кролик

Навряд чи китайці, прадавній фантазії яких належить гороскоп, що називається нині східним, скажуть, що ми займаємося святотатством, смажачи кролика для саме такого новорічного столу. Це м’ясо не входить у коло смакових інтересів китайців. Отож вдягаймо фартушки — і на кухню. Тільки не переплутайте кроля з котом, пам’ятайте, що не лише східний календар, а й український базар зметикував, наскільки зовні подібні ці тваринки.

Символічне вбрання

Символічне вбрання

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Астрологи стверджують, що народжені в рік Кроля люди – тонкі, дипломатичні, ніжні, романтичні. І зовсім не боязкі, як заєць. Мовляв, рік китайський, а приказка наша.

Всі статті рубрики