НОВИНИ ПЛЮС

29.12.2010

Лавки для Кернеса

Віце–прем’єр–міністр Борис Колесников заявив, що Національне агентство з підготовки до Євро–2012 не давало дозвіл на купівлю скандально відомих лавок по 63 тисячі гривень за штуку під час будівництва станції метро в Харкові. За його словами, агентство дало дозвіл лише на об’єкт, а купівля лавок була рішенням виконавця.

«Геннадій Адольфович і Михайло Маркович — люди не бідні (йдеться про мера Харкова Кернеса та «губернатора» Добкіна. — Авт.). Чому вони не подарували Харківському метрополітену лавки, скинулися б на двох і 630 тисяч гривень могли б сплатити самі», — вважає Колесников.

А тим часом Харківський метрополітен спростував інформацію про те, що на десять лавок на станції «Олексіївська» було витрачено 630 тисяч гривень. За словами начальника дирекції метрополітену Наталії Линник, очікувана вартість у 630 тисяч гривень «передбачала використання неiржавіючої сталі для каркаса і масиву індонезійського дерева джатоба, яке відрізняється особливими антикорозійними властивостями». При остаточній комплектації було використано дуб.

Розслідування

Прокуратура Києва передала до суду справу на начальника управління, начальника відділу та чотирьох співробітників КМДА за фактом зловживання службовим становищем у земельній сфері. Справу порушено за фактом підробки документів, халатності, шахрайства та втручання в роботу автоматизованої системи «Звернення громадян» відділу забезпечення діяльності секретаря Київської міської ради під час виділення громадянам земельних ділянок (ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 364, ч.2 ст. 367, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 362 КК України), повідомила прес–служба прокуратури Києва. Слідством встановлено, що обвинувачені несанкціоновано змінили інформацію в системі «Звернення громадян» щодо реєстрації заяв громадян про передачу в приватну власність земельних ділянок для будівництва, експлуатації та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд у Солом’янському та Голосіївському районах Києва.

Нацбанк «відпустив» курси

Національний банк України зняв обмеження, якими передбачалося, що банки можуть лише один раз на день міняти курс купівлі/продажу готівкової іноземної валюти, утримуючи його значення в рамках 2% відхилення від офіційного курсу. Відповідне рішення закріплене постановою НБУ №544, текст якого оприлюднений 28 грудня в урядовій газеті «Урядовий кур’єр». Згідно з цим рішенням, втрачає чинність постанова НБУ №462 від 29 вересня 2004 року.