Суд на «х» і свиня в помаді

Суд на «х» і свиня в помаді

Хамовнічеський суд Москви вчора знову був у центрі уваги: там нарешті почали виголошувати вирок у справі екс–голови НК ЮКОС Михайла Ходорковського та екс–керівника МФО «Менатеп» Платона Лебедєва. Раніше суддя планував зачитати вердикт 15 грудня, але в останній момент засідання перенесли на 27–ме. Підтримати підсудних і висловити своє «фе» кремлівському режиму Путіна—Медведєва до будівлі суду прийшло кілька сотень людей, у тому числі відомих діячів опозиції (Валерія Новодворська, Віктор Шендерович, Світлана Сорокіна та інш.). Вони тримали портрети Ходорковського, плакати «Свобода!» й скандували гасла осуду на адресу влади, яка інакомислячих сприймає тільки в одному вигляді — за ґратами.

Бенефіс Снігової королеви

Бенефіс Снігової королеви

Потужний сніговий циклон минулої неділі налетів на північно–східну частину США, паралізувавши найбільше місто країни — Нью–Йорк. Практично на всьому східному узбережжі Сполучених Штатів різко погіршилися умови на дорогах. Лише у трьох нью–йоркських аеропортах скасовано вже більше тисячі авіарейсів, і це ще далеко не кінець. Залізниця функціонує зі значними збоями, у багатьох районах через обірвані дроти немає електричного струму. Дороги на півдні та південному сході після крижаних дощів укриті шаром льоду, а що далі на північ — то більші снігові замети. Транспортний параліч переживають також Бостон, Балтімор, Філадельфія і Вашингтон.

Тепло–холодно

Тепло–холодно

Незважаючи на те, що для багатьох куточків Земної кулі 2010–й завершується небаченими досі сніговими заметілями, морозами й крижаними дощами, цей рік виявився найтеплішим за всю історію метеорологічних спостережень. Такий висновок оприлюднила Національна космічна агенція США (НАСА), отримавши зроблений на її замовлення аналіз глобальних температур року, що минає, та прогноз на цю зиму від групи вчених з американської фірми Atmospheric and Environmental Research, Inc. («Атмосферні та природні дослідження»). Очолює цю компанію Джуда Коен, який, до речі, був єдиним, хто передбачив сильні морози минулої зими. При укладанні своїх прогнозів Коен виходить, зокрема, із замірів осіннього снігу в Сибіру. Цього року його було немало, а це, згідно з теорією Джуди, має вплив на збільшення танення льодовиків Арктики. Куртки женские baon

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики