ПРЕСИНГ

28.12.2010

Справи проти колишніх урядовців

Печерський районний суд Києва відмовив Генеральній прокуратурі в арешті колишнього першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука на два місяці. Натомість лідерові УСДП, зятеві голови Верховного Суду продовжили термін затримання до десяти діб.

* * *

Колишній перший віце–прем’єр–міністр Олександр Турчинов учора приходив на допит до Генпрокуратури як свідок у справі про виплату пенсій урядом Тимошенко, конвертації коштів тощо. Відповідаючи на запитання журналістів, скільки може тривати слідство у цій справі, Турчинов сказав: «Слідчі про це не говорять, але вони дуже поспішають. Я так відчуваю, що є замовлення по всіх напрямках прискорювати, щоб щось передавати у суди, а вже суди в межах надзвичайних ситуацій зараз розглядають дуже швидко будь–які питання».

* * *

Також учора в ГПУ вкотре була на допиті Юлія Тимошенко. Наступна повістка закликає лідерку БЮТ на розмову зі слідчими 29 грудня.

Президент Віктор Янукович в інтерв’ю «Студії «1+1» заявив, що рішення в кримінальній справі, порушеній проти екс–Прем’єра, буде прийняте в межах українського законодавства — «там не буде і сотої відсотка політики», і він у цьому «зацікавлений більш ніж хто». «Я хочу побажати Юлії Володимирівні, щоб вона знайшла можливість себе захистити юридичним шляхом», — зазначив Янукович.