НОВИНИ ПЛЮС

23.12.2010

Бюджет–2011

Уряд розраховує, що сьогодні, тобто в четвер, Верховна Рада ухвалить державний бюджет на 2011 рік у цілому. Таке сподівання вчора на засіданні Кабміну висловив Прем'єр Микола Азаров.

Справа Луценка

Слідство надало екс–главі МВС Юрію Луценку для ознайомлення лише один том справи, розслідуваної проти нього, із двадцяти трьох. Про це Луценко заявив після вчорашнього допиту в Генпрокуратурі.«Генпрокуратура погрожує мене арештувати, якщо я не почну читати те, що мені не дають», — цитує політика, обвинуваченого у зловживанні посадою, прес–служба «Народної самооборони».

У Києві підтримали Ассанжа

Учора під стінами посольства Швеції в Києві пройшов мітинг на підтримку засновника сайту WikiLeaks Джуліана Ассанжа, якому загрожує суд за обвинуваченними у сексуальних домаганнях. Пікет організувала партія «Русь». Це вже третій виступ на підтримку Ассанжа в Україні за останні три тижні, відколи триває скандал із викидом компромату на американських дипломатів.

Олігархи — злісні прогульники

Семеро депутатів Верховної Ради, з яких шестеро — від фракції Партії регіонів, стали найбільш злісними прогульниками поточної сесії. Такими є дані дослідження ВГО «Прозора демократія» та «Українських новин». Із 74 засідань 6–ї сесії ВР жодного разу не були присутні на засіданнях Рінат Ахметов, Андрій Веревський, Сергій Кий, Олександр Лещинський, Володимир Мальцев, Юрій Чертков (усі — Партія регіонів), а також Костянтин Жеваго (БЮТ).