У торбі Чудотворця — будинок мрій

21.12.2010

На західній околиці Івано–Франківська, в селі Крихітці, вже п’ять років діє «Містечко милосердя святого Миколая», яким опікуються черниці монастиря Воплоченого Слова. Три роки тому, в переддень найбажанішого для української малечі свята, «УМ» побувала в цій оазі доброти. Тоді в містечку, а точніше в переобладнаному приміщенні колишнього дачного будинку, перебувало 20 дітлахів із неблагополучних сімей, кілька нужденних мам та одиноких перестарілих. За час, що минув відтоді, від охочих там оселитися не було відбою, проте через брак житлової площі сестри–монахині змогли додатково прилаштувати у своїх скромних апартаментах лиш десяток малюків.

Надія на розширення містечка з’явилася у вересні цього року, коли івано–франківський підприємець, директор будівельної фірми «Скол» Володимир Колковський для цих цілей подарував двоповерховий будинок у селі Горохолино Богородчанського району площею понад півтисячі квадратних метрів. Кошторис проекту, який передбачає завершення опоряджувальних робіт та створення комфортних умов проживання на новому об’єкті, становить щонайменше 400 тисяч гривень. Аби зібрати такі кошти, на Прикарпатті стартувала благодійна акція «Будинок дитячих мрій», на першому етапі якої вже вдалося зібрати близько 50 тисяч гривень, зокрема під час вистав в обласній філармонії, від продажу дитячих малюнків та пожертв покупців супермаркетів Івано–Франківська.

Хоча до цьогорічного приходу Чудотворця підготувати новий просторий дім до новосілля не встигли, та, за словами представника будівельної фірми «Скол» Миколи Гончарука, якщо не виникнуть непередбачувані обставини, «Будинок дитячих мрій» гостинно відчинить двері до кінця березня наступного року. Тоді тут оселяться півсотні знедолених дітей шкільного віку.