НОВИНИ ПЛЮС

17.12.2010

Справа Лозинського

Суд відмовив у закритті справи щодо колишнього народного депутата Віктора Лозинського, якому інкримінують убивство людини. «Суд вважає за необхідне призначити справу до судового розгляду. Підстав для закриття провадження щодо В. Лозинського, Є. Горбенка, М. Ковальського, В. Перепилиці за відсутності в їхніх діях складу злочину суд не вбачає», — йдеться в ухвалі Дніпровського районного суду Києва. Суд також не знайшов підстав направлення справи на додаткове розслідування. Розгляд справи по суті почнеться 23 грудня, повідомила агенція УНІАН. Також суд визначатиме міру провини колишнього прокурора Голованівського району Євгена Горбенка, екс–начальника райвідділу міліції Михайла Ковальського та єгеря Василя Перепилиці.

Янукович не пішов у Музей радянської окупації

Президент України відмовився відвідати один із головних символів латвійців — Музей радянської окупації в Ризі. «Віктор Янукович, судячи з усього, як людина, народжена у СРСР, вирішив уникнути зіткнення з латвійськими реаліями», — пише «Комсомольская правда в Украiнє». Джерело з латвійського боку пояснило газеті, що спочатку візит глави держави планувався як державний — найвищий за статусом. Однак в останній момент рівень візиту вирішили знизити до офіційного, а програму перебування скоротили з двох днів до одного. Каменем спотикання між протокольними службами нібито стало саме відвідання президентами Музею радянської окупації.

Фірташ іде судом на мас–медіа

Бізнесмен Дмитро Фірташ подав позов в один із судів Лондона проти української англомовної газети Kyiv Post. Газету звинувачують у тому, що вона створює про Фірташа враження «як про корумповану особу», пише «Медіабізнес».

У відповідь на позов Kyiv Post заблокував доступ свого сайту для всього інтернет–трафіку, що йде із Великобританії. Як зазначив у мережі Facebook головний редактор газети Брайен Боннер, протест спрямовано проти «драконівських законів про наклеп, що існують в Об’єднаному Королівстві, які перешкоджають законній свободі слова і ставлять під загрозу роботу незалежних журналістів, письменників, науковців та інших громадських діячів з усього світу». У коментарі редакції йдеться про те, що «наклепницький туризм» дозволяє подавати позови до судів Великобританії за наклеп на будь–якого автора, якщо його стаття чи книга стала доступною читачам на території Британії