НОВИНИ ПЛЮС

16.12.2010

Бюджет Президента

Міністр фінансів Федір Ярошенко стверджує, що держбюджет на 2011 рік не передбачає збільшення витрат на Президента та його канцелярію. «Адміністрація Президента — це адміністрація Президента, і на неї ми жодних витрат не збільшили. Навпаки, на АП — скорочення, а не збільшення витрат», — цитує Ярошенка інтернет–видання «Ліга». Водночас міністр фінансів зауважив, що витрати, передбачені на Державне управління справами, не є витратами на АП. «Те, що ми заклали на ДУС, — це ті витрати, які дійсно потрібні для виконання загальнодержавних національних функцій, щоб вони виконувалися своєчасно», — зазначив Ярошенко.

Голова ДУС Андрій Кравець заявив, що збільшення витрат ДУС пов’язане з тим, що його відомство збирається закупити наступного року три літаки. «У 2011 році будуть куплені три літаки Ан–148, щоб замінити наявні зараз два Ту–154, 1981 і 1983 років випуску», — заявив Кравець в інтерв’ю газеті «Сєгодня». За словами Кравця, також у клініці «Феофанія» створять радіологічний центр — «він працюватиме для всієї країни, а не тільки для чиновників, і потребуватиме серйозного фінансування».

Пiсля мiтингiв

Міліція розшукує учасників «бунту підприємців». Телеканал «24» отримав запит iз ГУ МВС iз проханням надати всі відеоматеріали з «податкового Майдану», зібрані репортерами каналу в період iз 21.11.2010 по 03.12.2010. Міліція мотивує свій запит розслідуванням кримінальної справи за фактом вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 194 КК України, на підставі ст. 66 КПК України. Стаття 194 стосується умисного знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах.

Візити

Учора Президент України відвідав із візитом Латвію. Віктор Янукович зустрівся з президентом країни Валдісом Затлерсом і прем’єр–міністром Валдісом Домбровскісом. У присутності президентів було підписано низку угод: угоду про транзитні перевезення з використанням портів та іншої транспортної інфраструктури; угоду між міністерствами оборони про співробітництво у сфері оборони; меморандум про взаєморозуміння між міністерствами закордонних справ України та Латвії щодо співробітництва у сфері європейської інтеграції. Представники балтійської країни заявили, що підтримують євроінтеграцію України. «Однозначно Латвія підтримає розширення зони вільної європейської торгівлі», — заявив пан Затлерс.