Ті, кому небайдуже

15.12.2010

Прийом робіт на конкурс «Нам небайдуже» тривав iз 1 жовтня. За цей час на адресу організаторів надійшли 154 фото і 27 відеоробіт. Самостійні та колективні роботи на конкурс подали 118 молодих людей — сироти чи діти з неблагополучних родин. А загалом участь узяли більше 30 молодіжних організацій і служб молоді, в тому числі сім інтернатів з 11 областей. Усі роботи організатори експонують в Українському домі.

На відкриття виставки прийшли в основному люди, які так чи інакше доклалися до проведення доброї справи. По залу заклопотано бігала виконавчий директор фонду Інна Тальянц, яка помітно хвилювалась. «Щоб рости і розвиватися, людині потрібно розуміння, як це робити. Їй потрібна надія, віра в себе. Більшості з нас це прививають батьки, але не всім так пощастило, тож сиротам і дітям із неблагополучних родин це має дати хтось інший. Саме цим і займається благодійний фонд «Приятелі дітей». Важливо не лише забезпечити матеріальні потреби дітей–сиріт, а й вселити у них надію», — каже пані Інна.

За підсумками голосування журі, перше місце в номінації «Люди з фізичними обмеженнями та наше суспільство» перемогла Вікторія Міщук зі Львова з роботою «Ми разом». «Життя людей iз ВІЛ/СНІД у нашому суспільстві» найпереконливіше відтворив на фотографії «Не гаси світло власною рукою» учень дитбудинку «Любисток», що на Київщині, Роман Ющенко. А в номінації «Актуальні проблеми сучасної молоді» перемогла робота Ксенії Шевченко з Ялти «Одна хвилина». Серед відеоробіт особливо яскравим видався фільм на тему СНІДу, який відзняли троє хлопців із гурту «Зелень». «Наша мета — допомогти людям зрозуміти, що не можна бути байдужими до чужих проблем», — пояснюють вони свою участь у конкурсі.

Роман СЛИВКА

 

ДОВІДКА «УМ»

Благодійний фонд «Приятелі дітей» співпрацює з багатьма організаціями як в Україні, так і за її межами. Фонд діє з 1993 року в Канаді, а його метою є допомога дітям сирітських закладів України. У 1996 році організацію офіційно зареєстрували і в нашій країні.