НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Країна, яку будує Міша

Країна, яку будує Міша

Зведений 2007 року міжнародний аеропорт Тбілісі нещодавно отримав у Дубаї нагороду в номінації «Найкращий аеропорт у Східній Європі, країнах Балтії та Росії». Але комфорт вимірюється не престижними відзнаками — так само, як реформи слід оцінювати не за рейтингами, а за тим, чи виливаються вони в добробут населення і реальну користь для країни. Реформи команди Михаїла Саакашвілі вражають весь світ, але проблеми, які ще залишаються, — передусім високий рівень безробіття і бідність — заважають багатьом грузинам сповна відчути насолоду від «грузинського дива».

Ми — гості з України — їм, звісно, співчуваємо. Але, порівнюючи ситуацію з очікуваннями після нашої Помаранчевої революції й тим, чим вони зрештою обернулися, бути щирими в цьому співчутті не виходить. Нові повітряні ворота Тбілісі та багато інших ознак модернізації Грузії — заслуга не майбутнього футбольного чемпіонату чи іншої стресової ситуації, без якої український чиновник зазвичай і пальцем не ворухне. У команди, яка нині при владі в Грузії, мислення не має нічого спільного з пострадянським. Саакашвілі, ставши президентом у 36 років, згуртував навколо себе таких самих молодих, завзятих, переважно з дипломами закордонних університетів і західними підходами до роботи й реформ. Їм не потрібні зовнішні стимули, щоб усвідомити: сучасний аеропорт — це обличчя країни, розвиток економіки — це зростання добробуту громадян, викорінення корупції — неодмінна умова успішної розбудови держави.

Три голоси дона Сильвіо

Три голоси дона Сильвіо

Доля уряду Сильвіо Берлусконі вчора висіла на волосині: парламент мав вирішити, чи відправляти його у відставку. Нервовий день завершився для одіозного лідера перемогою — за результатами голосування Берлусконі залишається на посаді прем’єра. Але перемога не така переконлива, як хотілося б, адже політична криза в Італії триває. Опозиція, зазнавши прикрої поразки — для реалізації своїх намірів їй не вистачило якихось трьох голосів, — пообіцяла не здаватися і зробити все, аби змінити владу.

Розвінчаний янгол

Розвінчаний янгол

Хорватія перебуває в очікуванні найгучнішого судового процесу у своїй новітній історії. Минулої п’ятниці на підставі виданого правоохоронними органами Хорватії міжнародного ордеру австрійська поліція заарештувала колишнього прем’єр–міністра цієї країни Іво Санадера. Напередодні хорватський парламент позбавив його депутатського імунітету за підозрою у причетності до корупційних діянь, але за кілька годин до голосування екс–глава уряду встиг залишити Хорватію. Після арешту Санадер постав перед судом міста Зальцбург, який постановив затримати його на 14 діб. За цей час Хорватія має представити Австрії документи на екстрадицію.

Всі статті рубрики