Танки, сум’яття і популізм

Танки, сум’яття і популізм

Засновник сайту «Вікілікс», який буквально підірвав світовий інформаційний простір і досі залишається ньюзмейкером номер один, залишається під вартою. Позавчора після арешту Джуліан Ассанж постав перед Вестмінстерським магістратським судом, який відмовився відпустити його під заставу. Попри те, що підсудного готові були взяти на поруки такі відомі британці, як лауреат «Золотої пальмової гілки» Каннського фестивалю, режисер Кен Лоуч, та подруга покійної принцеси Діани, відома громадська активістка Джеміна Хан, Ассанжа залишили за ґратами щонайменше до 14 грудня.

Дуже цінні птахи

Дуже цінні птахи

Раритетний примірник книги Джона Джеймса Одюбона «Птахи Америки» (The Birds of America) було продано позавчора на аукціоні «Сотбіз» у Лондоні за рекордну суму — понад 7 мільйонів фунтів стерлінгів (11 мільйонів доларів). Як повідомляє Бі–Бі–Сі, організатори були приємно здивовані такою ціною, адже вони очікували, що книга з колекції лорда Хескета піде з молотка максимум за 6 мільйонів фунтів.

Робота і курорт — поняття несумісні?

Робота і курорт — поняття несумісні?

Генсек ООН Пан Кі Мун звернувся вчора з «криком душі» до міністрів екології та охорони довкілля 190 країн світу, які зібралися на світовий кліматичний саміт у мексиканському курортному місті Канкун. Як повідомляє «Рейтер», у своєму досить драматичному зверненні Пан Кі Мун закликав учасників «з’їзду» усвідомити свою відповідальність перед світом і ухвалити «бодай якісь суттєві рішення». «Стабільність світової економіки, благополуччя громадян ваших країн, здоров’я нашої планети — все це та багато іншого залежить від вас», — заохочував до дій делегатів саміту Генсек ООН.

Всі статті рубрики