НОВИНИ ПЛЮС

09.12.2010

Медіа у світлі Януковича

Заступник голови адміністрації президента Ганна Герман переконана, що Україна стане «центром розвитку свободи преси на всьому пострадянському просторі», адже «Президент Віктор Янукович (...) дуже багато приділяє уваги проблемам свободи слова в Україні». Про це Герман сказала вчора, виступаючи на початку дводенного Форуму європейських і азіатських медіа в Києві.

Варто зауважити, що в міжнародному рейтингу свободи слова, складеному організацією «Репортери без кордонів», Україна за президентства Януковича відкотилася на 42 позиції й посіла 131–ше місце — одразу за Іраком.

На цьому ж зібранні в Києві радник генерального директора ЮНЕСКО Генріх Юшкявічус відзначив, що «російська мова стає все більш значущою у світі глобальної інформації», «люди починають краще ставитися до Росії і, як наслідок, до російської мови, й особливо це помітно на пострадянському просторі. Всі починають розуміти, що російська з мови придушення стає мовою спілкування». Такою була загальна тональність форуму, на який приїхали близько 300 керівників національних ЗМІ країн СНД, Балтії та Грузії.

«Нашоукраїнці» на чолі райрад Львівщини

Головою Жидачівської районної ради, що на Львівщині, обрали члена президії обласної організації «Нашої України» Ігоря Коса, який свого часу був головою РДА. За повідомленням прес–служби партії, ця райрада — четверта на Львівщині, яку очолив «нашоукраїнець».

Молдованин не буде мером в Україні

Могилів–Подільська міська виборча комісія Вінницької області вирішила призначити повторні вибори мера міста на 19 грудня. Як повідомляє агенція «Українські новини», перевибори влаштовують на підставі рішень Вінницького окружного адміністративного і Київського апеляційного адміністративного судів, якими скасовано рішення виборчкому про визнання переможцем виборів громадянина Молдови, кандидата від Партії регіонів Петра Бровка. Громадянин іншої держави не має права бути мером в Україні, тож МВК скасувала свою постанову від 4 листопада про обрання Бровка.

ICTV пояснює «Велику різницю»

Версію російського розважального шоу «Велика різниця» на ICTV і надалі показуватимуть із вилученням комедійних сюжетів про українських політиків. Так директор–президент каналу Олександр Богуцький пояснив у коментарі «Ліга–бізнесінформ», чому цензори ICTV вирізали уривки з жартами над Януковичем та Тимошенко. «Це не захист якихось національних почуттів українців, це політика каналу: ми не підтримуємо ідею пародій на українських політиків іноземними авторами. Нехай вони «стібуться» над своїми політиками. В Україні «Велика різниця» і надалі буде йти без політики», — зазначив Богуцький.