«Наша» весна

07.12.2010

«Наша Україна» вимагає відставки Прем’єр–міністра і посадовців, відповідальних за ухвалення Податкового кодексу, а також наполягає на перевиборах депутатів Верховної Ради, які ухвалили ПК. Ці рішення були ухвалені на засіданні політради минулої п’ятниці.

«Налякана масовими протестами громадян, влада вирішила показати, що йде назустріч підприємцям. Президент Янукович ветував репресивний Податковий кодекс. Однак повторне ухвалення ПК та демонтаж наметового містечка протестувальників на майдані Незалежності в Києві показали, що це є обманом», — вважають «нашоукраїнці». За їхнім висновком, переголосований кодекс не йде на поступки малими підприємцям–«спрощенцям». Так, у ПК збереглася норма про те, що платники податку на прибуток не можуть відносити до валових витрат закупівлю товарів та послуг від підприємців, котрі працюють на спрощеній системі оподаткування. «Влада радикально обмежує права спрощенців і перетворює їх на підприємців «другого сорту», від послуг яких відмовляться підприємства, які працюють на загальній системі оподаткування», — обурюються в «НУ».

«Наша Україна» також розкритикувала владу за проекти Трудового та Житлового кодексів, які розробляють в уряді.

Партія розглянула й політичні питання. Найближчий з’їзд вирішено провести в лютому–березні, хоча раніше планувалося, що він пройде у грудні. «Ми вирішили провести з’їзд наступного року, а не в грудні, лише через робочі обставини. Тут нема жодної політики, — запевнив «УМ» член політради Данило Лубківський. — Нам треба краще підготуватися до з’їзду, щоб вирішити всі проблеми, які постають перед партією. Було кілька варіантів: або вдавати, що проблем не існує, або сказати, що вони надто великі, що за них і братися не варто. Ми ж вирішили йти третьою дорогою — проблеми треба вирішувати: конкретними справами і реформами. Щоб ці зміни були якісними, треба пройти певний процес підготовки».

Лубківський презентував на політраді робочий план стратегічних завдань по розвитку «НУ». Головна його ідея, за словами пана Данила, — з одного боку, оцінити масштаб проблем, які стоять перед партією, а з іншого — мобілізувати її актив. «Треба чітко зрозуміти, наскільки глибокими є проблеми. Є потреба вдосконалення партійної структури і розробки нового стилю дій, який дозволив би краще доносити до суспільства свої ідеї та цінності», — зазначив член політради «НУ» — колишній керівник головної служби комунікації секретаріату президента Ющенка.