Небезпечне «Лімпопо»

30.11.2010
Небезпечне «Лімпопо»

Так виглядає давно безлюдний аквапарк. (Фото автора.)

Міська прокуратура завершує розслідування кри­мінальної справи що­до отруєння дітей у басейні аквапарку «Лімпопо» тернопільського готельно–розважального комплексу «Алігатор», і вже в перші дні грудня справу передадуть до суду. Нагадаємо читачам, що в червні цього року четверо дітей після відвідування названого закладу потрапили до лікарні з діагнозом «отруєння парами хлору легкого ступеня». Біда сталася через те, що у воду басейна одночасно потрапили гіпохлорит натрію та підкислювач, що недопустимо.

Як повідомив «УМ» тернопільський міський прокурор Сергій Банах, керівника аквапарку звинувачують у службовому недбальстві, внаслідок якого і стала можливою така ситуація. Йому інкримінують частину 1 статті 367 Кримінального кодексу, згідно з якою винні несуть покарання у вигляді штрафу в розмірі від 50 до 150 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або ж обмеження волі до трьох років iз позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю також до трирічного строку.

Що саме «світить» екс–директору «Лімпопо» — визначить вже суд. Наразі аквапарк не працює. До речі, у нього була погана слава ще до випадку з отруєнням дітей, оскільки за три роки роботи тут сталося вже два смертельних випадки — втопився семирічний хлопчик та загинув від травми один iз дорослих відвідувачів, котрий розважався на водних гірках у нетверезому стані.