НОВИНИ ПЛЮС

30.11.2010

Данилишин шукає притулку

Колишній міністр економіки Богдан Данилишин попросив у Чехії політичного притулку. Цю інформацію в коментарі газеті «Дєло» підтвердив міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберг. «Так, він (Данилишин) справді затриманий. Українська сторона вже надала нам усі матеріали щодо його екстрадиції, але це досить тривалий процес. Тим часом Данилишин попросив надати йому політичний притулок, і це питання розглядатиметься в рамках закону», — розповів голова МЗС Чехії.

Заборонити Компартію

Голова політради «Нашої України» Валентин Наливайченко вважає, що Комуністична партія має бути забороненою в Україні. «[Слідом за судом над винуватцями Голодомору] має бути суд над комунізмом і над комуністичною партією...Перше і найголовніше, що є в нашій державі зараз, — це співпраця зі злочинцями, які організували геноцид. Комуністичну ідеологію треба на законодавчому рівні заборонити як злочинну, яка призвела й призводила до знищення мирного населення», — вважає колишній голова СБУ. Наливайченко додав, що саме на території нашої держави Сталін уперше випробував концтабори.

У Черкасах розкололася «Батьківщина»

Партія «Батьківщина» виключила зі своїх лав трьох депутатів Черкаської міської ради, які увійшли до коаліції Партії регіонів та Партії вільних демократів, яку очолює мер міста Сергій Одарич. Їх вигнали за «грубе порушення статуту», повідомила голова фракції «Батьківщина» в міській раді Наталія Коваленко. БЮТівці мають намір відібрати мандати у депутатів–перебіжчиків, інформує власкор «УМ Людмила Нікітенко.

Без дати

Центральна виборча комісія звинувачує Конституційний Суд в ігноруванні подання ЦВК щодо дати парламентських виборів. «Доводиться констатувати, що Конституційний Суд не дав відповіді на питання, яке цікавить не тільки ЦВК, а є одним iз найбільш гострих на сьогодні, з огляду на різні інтереси, що існують у суспільно–політичному середовищі», — заявив голова ЦВК Володимир Шаповал. Колишній суддя КС вважає, що подібний спосіб реагування з боку одного державного органу на законні звернення іншого державного органу є «абсолютно неприпустимим».