НОВИНИ ПЛЮС

25.11.2010

Справа весняних виборів

Блок Юлії Тимошенко просить Окружний адміністративний суд Києва визнати протиправною бездіяльність Центрвиборчкому в питанні оголошення початку виборчого процесу з виборів депутатів Верховної Ради. Відповідний позов БЮТ подав у вівторок. Ідеться про саботаж ЦВК вимог Конституції щодо оголошення виборів до парламенту в березні 2011 року.

ВСУ теж наказав віддати газ Фірташу

Верховний Суд України вчора підтвердив рішення Шевченківського райсуду Києва та Апеляційного суду, якими була підтверджена правомірність рішення Стокгольмської торговельної палати від 8 червня 2010 року, відповідно до якого НАК «Нафтогаз України» зобов’язана повернути компанії «Росукренерго» 12,1 млрд. куб. м природного газу.

«Відмазка» Герман про свободу

Заступник голови адміністрації Президента Ганна Герман так пояснила журналістам, чому на сайті глави держави не з’явилося привітання Януковича до народу в День свободи: мовляв, вона обіцяла, що Президент привітає «в тій чи іншій формі», і він так і зробив, нагородивши митрополита Володимира орденом Свободи і багато поговоривши в той день про важливість свободи для людей.

ПРО, але європейська

Україна готова брати участь у створенні єдиної системи протиракетної оборони в Європі. Про це повідомила у Варшаві секретар РНБО Раїса Богатирьова. Причому, за її словами, Україна також запропонувала використання своїх радарів, і «якщо ця пропозиція зацікавить Альянс, ми готові конкретно співпрацювати», — заявила Богатирьова після переговорів з главою Бюро нацбезпеки Польщі Станіславом Козеєм.

Адамкус зустрівся з українською опозицією

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявляє, що збереження української демократії залежить від активної позиції громадянського суспільства та підтримки європейської спільноти. Про це вона заявила у вівторок під час зустрічі з екс–президентом Литви Валдасом Адамкусом, котрий перебував у Києві. Колишній лідер Литви напередодні також узяв участь у VIP–презентації фотопроекту «Грузія–2000 vs Грузія–2010» разом з українським колегою Віктором Ющенком.