Горе–студент, віце–президент

23.11.2010

Диплом про вищу освіту давно перестав бути в нашій державі ознакою освіченості та компетентності. Тож і відсутність вищої освіти зовсім не означає, що ви не можете претендувати на керівну посаду в державних структурах. Ось і Валід Арфуш, який нині трудиться у Національній телерадіокомпанії України віце–президентом, абсолютно не комплексує через те, що не має вищої освіти. Чиновник в ефірі програми «Чорне і біле» на телеканалі ТВі сам зізнався, що досі не спромігся одержати диплом. Він так i не закінчив Дніпропетровський національний університет за фахом «журналістика». «Ми, коли приїхали з братом до Дніпропетровська, мали в кишені всього 150 доларів на життя, і займало більше часу не навчання, а пошук будь–яких можливостей заробляти гроші. Щоб просто нормально жити», — пояснив він.

Валід Арфуш божиться: до 40 років (а це вже наступного року) нарешті здобуде омріяний диплом. Хоча й переконаний: він і без освіти — на своєму місці. «Якби впродовж шести місяців я приніс шкоду каналу, то вже там би не працював, — запевняє Валід. — Я б там не залишився сам по собі. Я показав повністю свої здібності на каналі».

Щоправда, Віталій Шевченко, колишнiй голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, відсутність освіти в керівництва НТКУ не вважає нормальним явищем. «Це просто не відповідає кваліфікаційним вимогам, які б мусили висуватися до людей на таких посадах, — прокоментував «УМ» заяву Валiда Арфуша пан Віталій. — Фактично на державну службу до державної компанії, на утримання якої платники податків відраховують немалі гроші, призначаються люди, до яких не висувають жодних вимог — ні громадянства, ні освіти, ні знання мови, ні фахового досвіду. Якщо це показник державної кадрової політики, то лишається лише розвести руками». Водночас Віталій Шевченко переконаний: у положеннях Нацрадіокомпанії має бути зафіксована вимога до працівників (не кажучи вже про керівництво) щодо освіти. Одначе, на переконання пана Віталія, брак освіти навряд чи може стати предметом оскарження його перебування на посаді.