НОВИНИ ПЛЮС

19.11.2010

Рішення про дату виборів

Сьогодні Конституційний Суд оприлюднить своє рішення щодо дати проведення чергових виборів Верховної Ради та Президента. Про це повідомила прес–служба КС. Нагадаємо, народні депутати відправили на експертизу КС проект конституційних змін, який передбачає проведення парламентських виборів не в березні 2011 року, а в жовтні 2012–го. За повідомленнями з Партії регіонів, КС дає «добро» на вибори–2012.

Запоріжжя: мер без інавгурації

Депутати міської ради Запоріжжя від Партії регіонів учора бойкотували проведення першої сесії, на якій мав би скласти присягу новий мер міста — представник ВО «Батьківщина» Олександр Сін. Жоден із «регіоналів» не подав документи для реєстрації, повідомляє сайт «Дзеркало тижня», так само вчинили депутати «Фронту змін», а сесія не може відкритися, якщо немає двох третин складу міськради.

Черкаси: влада — хвора?

Головою Черкаської облради обрано «регіонала» Валерія Черняка, головного лікаря обласної лікарні. За його кандидатуру на першій сесії облради позавчора проголосували 75 зі 104 депутатів, повідомляє власкор «УМ» Людмила Нікітенко. Головлікар був єдиним претендентом на посаду, хоча свою кандидатуру намагалася висунути й депутатка від Партії вільних демократів Любов Майборода, лікар обласної СЕС. «Якщо на цю посаду претендують два лікарі, то це символізує: наша влада — хвора», — заявила Майборода.

Суми: депутати — за відставку Азарова

Депутати Сумської міськради вчора більшістю голосів підтримали резолюцію мітингу протесту підприємців, який відбувся в обласному центрi, із закликом до негайної відставки уряду Миколи Азарова і голови Держкомпідприємництва Михайла Бродського.

Чернігів: Яценюк втрачає багнети

«Фронт змін» виключив із партії чотирьох депутатів, які пройшли до Чернігівської міської ради. Як пояснила прес–служба «ФЗ», вони порушили рішення політради «Фронту» та проголосували за призначення секретарем ради представника ПР.

Кам’янець–Подільський: мера залишили під вартою

За рішенням суду, колишній міський голова Кам’янця–Подільського Анатолій Нестерук і секретар міськради Микола Нечай залишатимуться за ґратами ще місяць. Таким чином Феміда задовольнила клопотання прокуратури Хмельницької області, яка мотивувала своє прохання завершенням перевірки Контрольно–ревізійного управління і важливості його висновків у справі. Нагадаємо, правоохоронці звинувачують затриманих у вимаганні хабара в розмірі 300 тисяч гривень.