НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

З камінням — на Сатану

З камінням — на Сатану

Понад два з половиною мільйона мусульман з усього світу позавчора з’їхалися до Саудівської Аравії, щоб здійснити хадж — паломництво до священного міста Мекка. Згідно із заповітами пророка Мохаммеда, на таку прощу бодай раз у житті повинен вирушити кожен, хто сповідує іслам.

Саркозі переставив кабінет

Саркозі переставив кабінет

Президент Ніколя Саркозі здійснив суттєві перестановки в кабінеті міністрів Франції. На посаді прем’єр–міністра залишився Франсуа Фійон, якому доручено формувати вже третій склад уряду під його керівництвом. Серед найпомітніших — ротації в керівництві міністерств зовнішніх справ та оборони. На посаді глави МЗС досвідченого дипломата Бернара Кушнера змінила Мішель Альо–Марі, а портфель міністра оборони від Ерве Моріну перейшов до Алена Жюппе. Як зазначає французька преса, щодо призначення Жюппе, який досі був мером міста Бордо, питань не виникає, оскільки він свого часу (в 1995—1997 роках) обіймав посаду прем’єр–міністра. Натомість «пересадка» Мішель Альо–Марі з крісла міністра юстиції в крісло міністра закордонних справ викликає певний подив. Хоча відставка Кушнера була неминучою — він і сам натякав на готовність залишити свій пост, розкритикувавши президента за депортацію циган та деякі інші кроки. Щодо інших значних фігур нового кабінету, то більшість урядовців залишилися у своїх кріслах.

А у нас у готелі газ

А у нас у готелі газ

Навіть найрозкішніші готелі на найдорожчих курортах не можуть гарантувати туристам безпеки. І не лише якщо йдеться про можливі теракти, а й за цілком передбачуваних обставин. Трагедія в готелі «Гранд Рів’єра прінцесс» на модному мексиканському курорті Плая дель Кармен вразила не лише Мексику, адже цей елітний пансіон часто обирають для відпочинку й іноземці, насамперед туристи зі США та Канади. Для п’ятьох канадців, серед яких — одна дитина, уїк–енд у «рів’єрській принцесі» став останнім у житті.

Всі статті рубрики