НОВИНИ ПЛЮС

16.11.2010

Вибори в Харкові

Харківський міськвиборчком учора зареєстрував «регіонала» Геннадія Кернеса обраним міським головою. Також зареєстровано 97 зі 100 депутатів міськради, її перше засідання призначено на 24 листопада, повідомляє «Інтерфакс–Україна».

Опозиційні громадські активісти в наметовому містечку на майдані Свободи все ще вимагають перевиборів місцевої влади, адже БЮТівець Арсен Аваков, за даними соціологів, набрав на чотири вiдсотки більше голосів, ніж Кернес. Але міська влада вчора на погоджувальній комісії ухвалила рішення згорнути намети протестувальників «у зв’язку з початком підготовки міста до новорічних свят». «Ми повинні враховувати інтереси більшості харків’ян. Тому рекомендуємо звільнити площу від наметів до кінця дня вівторка», — заявив керуючий справами виконавчого комітету міської ради Олександр Новак.

Відділ кадрів

Народний депутат Леся Оробець заявила про свій вихід із партії «Єдиний центр» після повідомлення про призначення лідера «ЄЦ» Віктора Балоги міністром із надзвичайних ситуацій.

Водночас Микола Коровіцин–Герман — син заступника глави адміністрації Президента Ганни Герман — подав прохання про відставку з посади заступника міністра з питань надзвичайних ситуацій. Про це кореспонденту УНІАН повідомили джерела, наближені до відомства. Він не бажає працювати в МНС із Балогою.

Коломойський стане Ходорковським?

Бізнесмен Ігор Коломойський може стати показовою жертвою нинішньої влади. Таку думку озвучив екс–міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в ефірі програми «Чорне та біле» на телеканалі ТВі. Він зазначив, що в Україні є «кандидатура Ходорковського» та «символ скоробагатька, який незаконно захопив колосальну власність і показово сів, щоб інші здалися владі... Він називається Коломойський. Очевидно, багато ознак є, що саме його бізнес може впасти показовою жертвою для всіх інших крупних власників», — вважає лідер «Народної самооборони».

В Україну знову їде Кирил

Патріарх Московський і всієї Русі Кирил візьме участь в урочистостях iз нагоди 75–річчя митрополита Київського і всієї України (УПЦ МП) Володимира. Про це повідомляє прес–служба Української православної церкви Московського патріархату. Згідно з програмою урочистостей, 23 листопада Володимир зустріне Кирила біля Святих воріт Києво–Печерської лаври.