Міністри, радники та оральний секс

16.11.2010

Екс–міністр МВС Юрій Луценко, відомий своїми сутичками з мером Києва Леонідом Черновецьким та «регіоналом» Нестором Шуфричем, учергове потрапив до хуліганського скандалу. Цього разу його нібито вдарив в обличчя радник глави МВС, відомий телеведучий Костянтин Стогній. У вирі подій опинився й нардеп від «НУНС» Юрій Гримчак. Сутичка сталася після ефіру програми «Шустер Live» минулої п’ятниці, на якій обговорювали діяльнiсть колишнього керівництва МВС щодо розподілу житла. У прямому ефірі начальник слідчого управління ГПУ Олександр Каліфітський заявив, що Юрій Луценко фігуруватиме ще у кількох справах, бо «у справі про його водія багато додаткових нюансів». Нагадаємо, що проти Луценка Генпрокуратура порушила кримінальну справу за надання квартири, позачергових звань та пенсії своєму водію.

Версії участі в бійці безпосередньо Луценка у сторін конфлікту різняться. Прес–служба «Народної самооборони» одразу повідомила, що конфлікт виник між депутатом Гримчаком і радником міністра Стогнієм. Уже на вулиці між ними зав’язалася словесна перепалка щодо незаконного присвоєння останніх трьох міліцейських звань пану Стогнію. Останній нібито вдарив обранця, а Гримчак, захищаючись, відкинув Стогнія, упав на капот «Альфа–Ромео» одного зі співробітників студії. На капоті залишилася вм’ятина. Гримчак додає, що після цього Стогній відійшов на 20 метрів та крикнув, що «ти тепер ходи і оглядайся»

Видання «Українська правда» з посиланням на анонімних очевидців сутички повідомляє, що бійка Гримчака та Стогнія почалася зі сварки останнього з Луценком. Нібито екс–міністр та радник нинішнього міністра обмінялися нецензурними реплiками, але не билися, після чого в суперечку втрутився нардеп Гримчак. Утім уже наступного дня директор Департаменту зв’язків із громадськістю МВС Дмитро Андреєв навів протилежну версію. Мовляв, Стогній та Гуцалюк (пенсіонер МВС, що в 2006 році був першим на квартирному обліку, але через водія міністра житло так і не отримав. — Ред.) вийшли зі студії, і в цей момент Луценко ніби сказав, що «квартиру можна одержати, якщо зробити... оральний контакт із міністром». Після цього Стогній нібито ударив Луценка в обличчя.

Учора цю версію більш детально підтвердив сам пан Стогній. Але він уже не стверджує, що вдарив екс–міністра (у «Фактах тижня» на каналі ICTV він говорив про удар напевно), мовляв, лише «зробив різкий випад у бік Луценка, але не дістав, бо його заступили охоронці». Телеведучий також наполягає, що депутата Гримчака й пальцем не чіпав. Утім «самбіст» Гримчак демонструє синець під оком і стверджує, що Стогній ударив саме його в обличчя та по нозі, а не Луценка. Гримчак зняв побої, що зафіксовано результатами судмедекспертизи.

Відтак недоторканний депутат звернувся до міліції та Генпрокуратури із заявою про порушення кримінальної справи щодо Стогнія за завдання побоїв та втручання в діяльність народного обранця. Крім того, пан Гримчак вимагає від Президента і Кабміну негайно звільнити Стогнія та Андреєва з МВС «за брехню та наклеп і неможливість подальшого виконання своїх обов’язків через заплямування честі офіцера міліції». Мовляв, Стогній та його підлеглий Андреєв, коментуючи сутичку, багато навигадували, зокрема й про Луценка, натомість правдивість слів Гримчака можуть підтвердити камери спостереження. Депутатське звернення до Генпрокурора Віктора Пшонки із закликом порушити проти Стогнія кримінальну справу за побиття депутата Гримчака направив і колега постраждалого — нардеп–«самбіст» Геннадій Москаль.

Шукати правду на відео з камер спостереження радить і екс–міністр Юрій Луценко, бо «там видно, що я ні з ким того вечора не бився». За його словами, саме Стогній напав на депутата Гримчака, бо «не зміг перемогти його інтелектом». Але зрозумівши, що напад на недоторканну особу є злочином, «він придумав якусь наївну історію» про бійку з Луценком. Лідер «Народної самооборони» також спростовує, що пропонував оральний контакт із міністром Могильовим. «Це в людей щось у міністерстві змінилося, якщо у них у голові про оральний секс крутиться. Я, чесно кажучи, в цьому не спеціаліст... Я не знаю, звідки Андреєв висмоктав цю історію про оральний секс. Може, в нього є якісь збочення, але це його проблеми», — заявив Луценко в інтерв’ю на телеканалі ТВі.

Глава МВС Анатолій Могильов уже призначив службову перевірку щодо цього інциденту.