Універсальний атом

Універсальний атом

Ядерна установка «Джерело нейтронів», яку планують запустити навесні 2014 року на промисловому майданчику Харківського фізико–технічного інституту, — стовідсотково безпечна для міста, повідомив пресі директор ХФТІ Іван Неклюдов у відповідь на вимогу екогрупи «Печеніги» провести публічне обговорення нового проекту. Екологи вважають, що імпульсний ядерний реактор може бути небезпечним для городян. «Хочу підкреслити: розробляється не реактор, а підкритична збірка, якою управляє прискорювач, тому ядерний вибух не можливий у принципі, — коментує закиди «зелених» учений. — Санітарна зона «Джерела нейтронів» буде обмежена стінами приміщення, у зв’язку з чим вплив на населення і довкiлля повністю виключено».

Оштрафуєш, якщо наздоженеш

Оштрафуєш, якщо наздоженеш

Через 10 днів після «останнього китайського попередження» власникам скутерів і мопедів (згідно з урядовими рішеннями, до 1 листопада всі вони мали зареєструвати своїх моторизованих «коників» за так званою спрощеною процедурою) на Полтавщині «легалізовано» майже 5,5 тисячі згаданих транспортних засобів, ще близько півтори тисячі чекають своєї черги після подання відповідних заяв. Отже, до того «пільгового» реєстру в регіоні потраплять близько 7 тисяч скутерів і мопедів.

Під прикриттям Богородиці

Під прикриттям Богородиці

У Тернополі групі релігійно екзальтованих жіночок літнього віку вдалося в обхід будь–яких законів і правил «окупувати» кілька соток землі в самому центрі парку Національного відродження. І справитися з їхнім самоуправством ніхто чомусь не може.

Всі статті рубрики