НОВИНИ ПЛЮС

13.11.2010

Візити

Учора Україну з візитом відвідав прем’єр–міністр Угорщини Віктор Орбан. Під час зустрічі з Президентом Віктором Януковичем Орбан сказав, що Україна — одна з найбільших країн Європи і один із найбільших сусідів Угорщини, тому він відчував своє зобов’язання якнайшвидше здійснити візит до України (Орбана було обрано прем’єром у травні). «Однозначно, що у вашій особі ми бачимо величезну стабільність для України, для регіону», — сказав гість на адресу Януковича. Президент подарував візитерові футбольний м’яч і комплект форми з символікою Євро–2012.

Глава Кабміну Микола Азаров за результатами зустрічі з Орбаном сказав, що вважає за необхідне урядам України і Угорщини вжити заходів для активізації двосторонньої співпраці. Також сторони домовилися посилити підтримку українців в Угорщині й угорців — в Україні.

Відділ кадрів

Колишнього Генпрокурора Олександра Медведька призначено заступником секретаря Ради нацбезпеки та оборони. Відповідний указ підписав Президент. Раніше Віктор Янукович уже направив у заступники до Раїси Богатирьової екс–віце–прем’єра Володимира Сівковича та екс–міністра з питань надзвичайних ситуацій Нестора Шуфрича.

Хорошковський відмежовується від горілки

Голова Служби безпеки України Валерій Хорошковський назвав «брехливими плітками» заяву народного депутата від БЮТ Сергія Соболєва про те, ніби глава СБУ ухиляється від сплати податків. «Я не є власником компанії «Союз Віктан». Якщо в когось є сумніви, він може звернутися у відповідні органи або суд», — сказав Хорошковський в інтерв’ю агентству «Інтерфакс–Україна».

Нагадаємо, глава опозиційного уряду Соболєв звинуватив Хорошковського в ухилянні від сплати податків на суму понад 800 млн. грн.