Обама в горах Кавказу

Обама в горах Кавказу

Американський часопис «Форбс» оприлюднив цьогорічний список найвпливовіших людей світу. В ньому президент США Барак Обама поступився своїм минулорічним першим місцем китайському лідеру Ху Цзиньтао, спустившись на друге місце. Третім у списку сильних світу цього йде король Саудівської Аравії Абдалла бін Абдель Азіз, за яким розташувався глава уряду Росії Володимир Путін. Першу п’ятірку замикає Папа Римський Бенедикт XVI. Канцлер Німеччини Ангела Меркель посіла шосту сходинку, але при цьому визнана найвпливовішою жінкою світу.

Нещастя завершилося лише переляком

Нещастя завершилося лише переляком

Австралійська авіакомпанія «Квантас» оголосила вчора про тимчасове припинення польотів усіх шести літаків А–380, які має в наявності. Аеробуси цієї марки є найбільшими у світі пасажирськими літаками, їх почали серійно випускати та експлуатувати лише 2007 року. Як заявив у Сіднеї представник авіаліній «Квантас», таке рішення прийняте після вчорашнього інциденту з однією з цих машин у районі Сінгапура. Через шість хвилин після вильоту в лiтака вибухнув і відвалився один iз двигунів. Пілот вирішив повернутися до аеропорту на рештi трьох. При цьому він упродовж години кружляв над Сінгапуром, щоб спалити максимум пального, і лише після цього пішов на приземлення. При посадці несправної машини ніхто з 433 пасажирів та 26 членів екіпажу, які перебували на борту під час рейсу QF32, не постраждав. Хоча в перші хвилини світом рознеслося повідомлення, що літак розбився.

Скандинавія хоче бути Швейцарією

Скандинавія хоче бути Швейцарією

У той час, коли від Сербії відірвали Косово, а Бельгія розколюється на дві частини, на півночі Європи може з’явитися нова союзна держава. У скандинавських країнах нещодавно з’явилася книга, що пропагує створення Об’єднаної Держави Півночі у складі Данії, Фінляндії, Ісландії, Норвегії та Швеції. Видання можна було б проігнорувати, якби твiр написав письменник–утопіст, але книгу видала Нордична рада, яка об’єднує парламентаріїв та уряди згаданих країн. Її автором є шведський публіцист та історик Гуннар Вестерберг.

Пророче місце порожнiм не буває

Пророче місце порожнiм не буває

В океанарії Sea Life («Морське життя») в німецькому місті Оберхаузен публіці презентували нового восьминога на ім’я Пауль–2. П’ятимісячний молюск завдовжки 30 сантиметрів, який народився у Франції, має стати наступником славетного «восьминога–оракула» Пауля, який помер минулого тижня природною смертю. Під час цьогорічного Чемпіонату світу з футболу в ПАР Пауль цілком правильно передбачив результати всіх шести матчів за участі німецької збірної, а також перемогу у фіналі команди Іспанії i здобув світову славу.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики