Влада не поважає громадян

05.11.2010

Вибори до органів місцевого самоврядування засвідчили суттєвий відхід від демократичних стандартів і норм організації виборчого процесу, які закріпилися в Україні за останні п’ять років. Про це заявила президія політради «Нашої України» у підсумковій заяві.

«Влада проштовхнула недемократичний виборчий закон, який дозволив їй узяти під повний контроль виборчі комісії... Незаконне виготовлення великої кількості зайвих бюлетенів, вилучення з бюлетенів зареєстрованих кандидатів, безпідставне скасування реєстрації кандидатів, проблеми з відкриттям дільниць, відверті фальсифікації у списках виборців, які неможливо оскаржити, є, на наш погляд, виявом зловживань влади та її неповаги до громадян України», — вважає «Наша Україна».

«Наша Україна» відзначає, що, незважаючи на протидію влади, партія здобула представництво в органах самоврядування. «Ми цінуємо кожен досягнутий результат», — наголошує «НУ». Колишній міністр юстиції Микола Оніщук відзначив, що партія зберегла своє представництво в західних областях та низці регіонів Центральної України і має електоральну перспективу на наступні парламентські вибори.

«Наша Україна» закликала ідеологічно близькі політичні сили «об’єднувати зусилля і, як перший крок, сформувати національно–демократичні більшості в місцевих радах». Також «Наша Україна» наголосила, що об’єднання з Партією регіонів та її сателітами у місцевих радах неможливі.

Микола КВАСНИЙ