НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Вам бомба!

Вам бомба!

Позавчора в Афінах в одному з відділень кур’єрської служби вибухнула бомба, закладена в поштову посилку, що адресувалася посольству Мексики. Одна зi співробітниць отримала легкі поранення руки. За даними поліції, цю посилку приніс молодий чоловік. Того ж дня співробітники пошти та служб безпеки Греції виявили в посилках ще три ви­бухові пристрої, один з яких адресувався президенту Франції Ніколя Саркозі, а два інші — посольствам Нідерландів та Бельгії в Афінах, повідомляє «Франс пресс». Афінська поліція вже затримала двох підозрюваних. Учора виявили двi посилки з бомбами, адресованi посольствам Болгарiї та Чилi в Афiнах. На жаль, одну з бомб не виявили, i вона вибухнула в посольствi Швейцарiї в Афiнах.

Чиновникам у кризу добре

Чиновникам у кризу добре

Як відомо, Лісабонським договором, який набрав чинності менше року тому, передбачається створення не лише посад президента та глави дипломатії, а й розгалуженої мережі дипломатичних представництв Євросоюзу у світі. Журналісти британської газети «Дейлі Телеграф» розповіли, наскільки вона буде розгалуженою, i встановили, що бюрократам живеться добре навіть у найдемократичнiших системах. Європейський Союз матиме у світі 137 посольств і витрачатиме щороку на утримання своєї дипломатичної армії 9,1 млрд. євро з кишень платників податків. З цієї суми аж 37,4 млн. євро — на куленепробивні лімузини.

Європа — Білорусі: «Вiдправила» месидж»...

Європа — Білорусі: «Вiдправила» месидж»...

Учора до Мінська прибули високі представники ЄС: глава МЗС Польщi Радослав Сікорський та Німеччини — Гвідо Вестервелле. Під час зустрічі з президентом Бiлорусі Олександром Лукашенком та міністром закордонних справ Сергієм Мартиновим йтиметься про заплановані на грудень президентські вибори в цій країні. Польська «Газета виборча» наголошує, що це перший візит такої представницької європейської делегації від часу відвідин Білорусі 1996 року президентом Польщі Олександром Кваснєвським. Радослав Сікорський сказав журналістам, що мета візиту — «відправити Білорусі чіткий месидж, що вона є європейською країною». «Тому, ми вважаємо, в ній мають діяти європейські стандарти демократії, захисту прав людини, включно з правами нацменшин», — пояснив глава МЗС Польщі.

Всі статті рубрики