Убивають екстремісти, убивають правоохоронці

Убивають екстремісти, убивають правоохоронці

Недільного вечора терористи захопили в заручники приблизно 120 християн, які перебували на вечірній службі в католицькому костелі в центрі Багдада, повідомляє «Євроньюз». В обмін на християн нападники вимагали звільнення членів терористичного угруповання «Аль–Каїда», які перебувають у в’язницях Іраку та Єгипту. Після кількох спроб переговорів іракська поліція та американські військовослужбовці вирішили вдатися до силового варіанту звільнення заручників за підтримки гелікоптерів, але нападники у вiдповiдь застосували вогнепальну зброю та гранати. Наслідок «операції звільнення» такий: 52 особи загинули та 67 отримали поранення, повідомило вчора МВС Іраку. Більшість загиблих — християнські заручники, зокрема і священик храму. Також убито п’ятьох нападників. Під час штурму костел зазнав значних пошкоджень.

Жінка з характером

Жінка з характером

62–річна Ділма Руссефф, висуванка правлячого табору, перемогла в другому турі президентських виборів у Бразилії, який відбувся позавчора. Таким чином, вона стала першою в історії Бразилії жінкою на посаді глави держави. Доньку болгарських емігрантів та протеже діючого президента Бразилії Луїса Інасіу Лула да Сілви підтримали 55,9 % бразильців з правом голосу (участь у виборах у цій країні є обов’язковою для всіх громадян від 18 до 70 років), а її супернику, висуванцю табору опозиції Жозе Серра, симпатизували 44 відсотки учасників виборів. Бразилія має досконалу електронну систему голосування, тому Вищий виборчий суд, який відповідає за проведення виборів та підбиття результатів, подав ці цифри уже через кілька годин після закриття виборчих дільниць.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Тероризм прямує на Захід

Тероризм прямує на Захід

Туреччину, яка донедавна мала репутацію однієї з небагатьох світських мусульманських країн, все більше накриває хвиля тероризму. Позавчора здійснено терористичний замах у центрі європейської частини Стамбула, який щодня відвідують десятки тисяч туристів. Терорист–самогубця, імовірно, мав за мішень поліцію, оскільки на центральній площі міста Таксім, де розташовані елітні готелі, магазини та ресторани, підійшов до поліцейської патрульної машини поблизу відділення поліції та намагався відчинити її двері.

Всі статті рубрики