Таємниця, відома всім

Таємниця, відома всім

Швейцарські фінансові органи погодилися почати переговори з офіційними представниками уряду Великої Британії, які розшукують своїх громадян, що приховують від оподаткування кошти на таємних рахунках у закордонних банках. Як повідомляє сайт Swissinfo.ch, міністр фінансів Швейцарії Ганс–Рудольф Мерц та голова податкової служби Великої Британії Девід Гокі розробили дорожню карту переговорів, які мають завершитися встановленням процедури вирахування податків із певних британських депозитів у швейцарських банках. Але при цьому не передбачено автоматичного обміну інформацією про всі рахунки.

«Бацька» досі «невиїзний»

«Бацька» досі «невиїзний»

Незважаючи на поступове зближення Європейського Союзу з Білоруссю, Рада ЄС продовжила візові санкції для високопосадових білоруських чиновників. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, це рішення стосується 41 представника керівництва Білоруської держави, в тому числі й президента Олександра Лукашенка. Втім щодо нього та ще 34 iз цих чиновників санкції заморожені, тож фактично вони можуть в’їжджати на територію Євросоюзу.

Ґвалт, росіяни йдуть!

Ґвалт, росіяни йдуть!

Швейцарські ЗМІ та громадськість б’ють на сполох: через навалу нуворишів із Центральної Азії та Росії у країні, особливо в районі Женеви та Женевського озера, стрімко зростають ціни на нерухомість та рівень злочинності. Як повідомляє швейцарська інформагенція Swissinfo.ch, з напливу «дурних грошей і їхніх власників» наразі радіють хіба що місцеві органи влади, які вважають це «інвестиціями» в місцеву економіку. Тоді як правоохоронні органи майже не сумніваються, що в більшості випадків ідеться про відмивання брудних грошей.

БУРемні плани

БУРемні плани

Останніми днями в Грузії бурхливо обговорюють сенсаційну новину: в країну може переселитися майже 150 тисяч фермерів із Південно–Африканської Республіки — африканерів, або бурів. Майже 41 тисячу бурських родин запросила на постійне місце проживання грузинська влада. Дивна на перший погляд ініціатива насправді може виявитися успішною економічною стратегією, що перетворить Грузію на одну з передових сільськогосподарських країн світу. Навіть відверто «антисаакашвілівські» російські ЗМІ, які також приділили цьо­му повідомленню чимало уваги, несподівано визнали беззаперечний державницький талант грузинського президента. Чого вартий сам лише заголовок у газеті «Аргумєнти нєдєлі»: «Саакашвілі виявляє ознаки геніальності».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Пауль наказав довго прогнозувати

Пауль наказав довго прогнозувати

Навряд чи колись раніше смерть якогось восьминога потрапляла в центр уваги світових ЗМІ. Але Пауль — не звичайний. Цей молюск став знаменитим як футбольний оракул: у червні–липні під час чемпіонату світу в ПАР тільки й розмов було, що про чергове пророцтво Пауля. У ніч на вівторок, повідомляє «Більд», він помер тихою природною смертю у своєму акваріумі.

Від «Ай» до «Я»

Від «Ай» до «Я»

Уперше за останні 25 років у Великій Британії з’явилося нове загальнонаціональне видання. Учора до кіосків преси надійшла газета з лаконічною назвою з однієї латинської букви І («Ай», що може перекладатися як займенник «Я»), власником та видавцем якої є російський олігарх Олександр Лебедєв. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, новий таблоїд налічує 56 сторінок і коштує 20 пенсів — удвічі дешевше від решти британських видань такого формату.

Всі статті рубрики