НОВИНИ ПЛЮС

27.10.2010

Візити

Прем’єр–міністр Канади Стівен Харпер, після переговорів із Януковичем, зустрівся в Україні з кількома ключовими політиками, а вчора відвідав Львів. Юлія Тимошенко розповіла главі канадського уряду, що в Україні утискають демократію. Голова ВР Володимир Литвин запевнив гостя, що «жодного відходу від демократичної платформи не буде».

Протидія фальсифікаціям

Дев’ять партій домовилися разом чинити спротив фальсифікації виборів, створивши комітет «Стоп фальсифікації!» Ініціатором виступали партія «За Україну!» За повідомленням «ЗУ», позавчора заяву комітету підписали представники «Батьківщини», «Громадянської позиції», Партії захисників Вітчизни, «Свободи», УНП, ПРП та «Української платформи». Учора приєдналася «Наша Україна».

Партактив

Син «губернатора» Київщини, «регіонала» Анатолія Присяжнюка балотується у обласну раду за списком «Фронту змін». Олександр Анатолійович Присяжнюк — номер 5 у списку.

* * *

Партія регіонів поновила у своїх лавах нардепів Інну Богословську та Василя Кисельова.

Відлуння скандалу

Генеральна прокуратура готується порушити кримінальну справу за фактом продажу зброї в Грузію. Про це заявив «регіонал» Валерій Коновалюк, додавши, що одним із фігурантів справи може стати екс–Президент Віктор Ющенко. Втім ГПУ спростувала цю інформацію. «У провадженні Генпрокуратури знаходиться одна кримінальна справа, яка була порушена ще кілька років тому за фактом незаконного продажу зброї Україною у 2005 році», — зазначається у повідомленні ГПУ. Коновалюк же говорить про факти торгівлі в 2008 році, під час грузинсько–російської війни. Генпрокурор також відзначив, що «жодних справ проти конкретних осіб ще ніхто не порушував».

Євроінтеграція

Євросоюз готовий до компромісів з Україною з усіх питань, крім порушення демократичних свобод. Про це заявив комісар ЄС iз питань розширення та європейської політики сусідства Стефан Фюле. Він зазначив, що під час засідання Ради закордонних справ ЄС міністри країн–членів висловилися за те, щоб саміт ЄС—Україна, який відбудеться 22 листопада, пройшов успішно. «На саміті будуть порушені всі важливі питання, такі як лібералізація візового режиму, угода про асоціацію, створення всеохопної зони вільної торгівлі, а також підтримка реформ», — цитує Фюле УНІАН.