Поки мама танцювала...

26.10.2010

До міліції 24–річна мешканка села Червоне Глухівського району звернулася близько другої ночі й повідомила, що зникла її однорічна донька. Вона опівночі повернулася з дискотеки, а дитини немає. Чому залишила малу? Мовляв, співмешканець пішов працювати у нічну зміну, а вона вирішила розвіятися. Дівчинку залишила на свого батька.

В якому стані був ще не старий 49–річний дідусь, коли мама йшла танцювати, сказати важко. Але міліціонери, які з’явилися на виклик, зрозуміли, що говорити з ним просто неможливо: був п’яний, як кажуть, у дим. Оглядаючи приміщення та садибу, звернули увагу: в отворі звичайного сільського туалету видніється якась ганчірка — чи то килимок, чи куртка. Присвітили — з–під ганчірки виглядала дитяча ніжка.

Лише в понеділок дідусь почав приходити в себе і складати слова докупи. Виявилося, що дитина, залишена на нього, заплакала. Це вивело чоловіка з себе і він штовхнув маля. Дівчинка впала, вдарилася головою об заслінку грубки й затихла. Тоді «добрий дідусь» вирішив викинути онуку в туалет. «Тіло дівчинки обстежили, на голові знайшли забій. Але поки не можна сказати, чи він став причиною смерті. Експертиза встановить, чи живою була дівчинка, коли дід топив її в туалеті лопатою, — розповідає керівник Центру зв’язків із громадськістю обласної міліції Ельвіра Біганова. — Але смерть дитини справді страшна»...