Шрек проти «геїв»

23.10.2010

Чим ближче до виборів міського голови Черкас, тим агресивніше штовхання ліктями. Чи не найбільше дістається чинному меру Одаричу. Днями в поштові скриньки черкащан хтось повкидав спецвипуск листівки під назвою «Родинний гламур». На титульній сторінці — портрет міського голови на тлі чоловіка з голим торсом. А в тексті з підзаголовком «Історія кохання Сергія Одарича» — інформація про буцімто нетрадиційні зв’язки черкаського мера з його давнім товаришем Михайлом Бродським, нині — головою Держкомпідприємництва.

 

«Зе гея відповісте!»

«Переконаний, що ми вирахуємо всі етапи видачі цього матеріалу і вийдемо на замовників. Дійдемо до друкарні й виконавців. Я все можу пробачити і не звертати увагу на багато речей, однак у цьому випадку принижена гідність жінок, зокрема моєї дружини. Тому ті, хто займається поширенням цієї інформації, пожалкують», — обіцяє Одарич. Він обурюється ще й тим, що опівночі Черкасами ходили невідомі, дзвонили в домофони, будили людей та представлялися «агітаторами від Одарича». Мовляв, відчиніть, аби поагітувати за чинного мера. Цікавий новий спосіб контр–піару.

Сісти в головне крісло міста над Дніпром забажав ще один Сергій Одарич. Кажуть, цей 22–річний чоловік живе в гуртожитку і навмисно змінив прізвище на «Одарич», аби стати однофамільцем чинного мера й відібрати в нього частину голосів.

Від «Регіонів» — Влізло, від ляльок — шанувальник повій

Загалом же в боротьбі за посаду міського голови Черкас беруть участь аж 19 кандидатів.

Від Партії регіонів іде голова Черкаської райдержадміністрації Євген Влізло, від КПУ — директор «Черкасистандартметрології» Віктор Білоусов, від «Батьківщини» — приватний підприємець Микола Булатецький, від «Свободи» — Михайло Вакуленко. На мерську посаду серед інших претендують дві жінки, пенсіонер, журналіст, керівник модельного агентства і навіть актор театру великих ляльок, якого черкащани звикли бачити на дитячих ранках у ролі Діда Мороза або Шрека.

Цей пан — Олександр М’якота — пропонує зробити в Черкасах рай для мільйонерів. Він мріє, аби повії стали приватними підприємцями, бо це дасть роботу і жінкам, і чоловікам та розвантажить центр зайнятості. Тих, хто їздить не на власному авто, а товчеться в тролейбусах, висуванець Народної екологічної партії називає лохами. А ще обіцяє боротися з поганими дорогами й дурнями. Якщо стане мером, то клянеться, що останніх виселить за місто геть, а всіх інших змусить відпрацювати по сотні годин на асфальтуванні доріг. На вулиці Хрещатик у Черкасах М’якота днями встановив скульптуру Шрека на постамент, де колись стояв пам’ятник поетові Василю Симоненку. І назвав це «пам’ятником самому собі». Кандидат у мери не вважає це блюзнірством і каже, якщо його оберуть, він дозволить черкащанам на честь «себе улюблених» ставити монументи та називати вулиці.