І тебе посадимо...

23.10.2010

На Київщині під слідством, а отже, поза виборчим процесом опинився міський голова Ржищева Віктор Ремез. Як повідомляє прес–служба Української народної партії, від якої Ремез балотувався на другий термiн, ще на початку тижня він потрапив до Кагарлицького ізолятора тимчасового утримання, що при місцевому райвідділі міліції. Кагарлицька міжрайонна прокуратура звинувачує ржищiвського мера у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 191КК (розтрата майна), ч. 1 ст. 365 (перевищення службових повноважень).

В УНП вважають звинувачення на адресу Ремеза безпідставними, а суд, який 18 жовтня постановив узяти його під варту, — фарсом. У партії стверджують, що того дня в суді проходило опитування свідків у кримінальній справі, зокрема працівників апарату міськвиконкому, на якому був присутній і мер Ржищева. Натомість суддя Кириченко несподівано виніс постанову, «написану вручну, поспіхом, із помарками», про арешт Віктора Ремеза. В УНП додають, що стан здоров’я затриманого погіршився, у нього пiдвищений тиск, бронхіальна астма.

При цьому партійці вважають затримання рейтингового кандидата у мери Ржищева політичним. Мовляв, з усієї Київської області лише троє чинних міських голів ідуть від інших політичних сил, решта 32 — масово вступили в Партію регіонів. Соратники Ремеза кажуть, що його не вдалося залякати, хоча раніше йому погрожували, що «посадять», якщо він знову балотуватиметься на посаду міського голови.

Нагадаємо, що напередодні виборів під слідством опинилося чимало міських голів, які не захотіли вступати до ПР. Чимало мерів затримано у Криму, під слідством нині перебувають мери Кам’янця–Подільського і Новомосковська, що на Дніпропетровщині.