Перед виборами перевіртеся

23.10.2010

Партія «Наша Україна» наполягає на тому, що наступні вибори до Верховної Ради мають відбутися найближчої весни. «Ми вимагаємо парламентські вибори на березень 2011 року. Будь–які інші ігри не є прийнятними», — заявив голова політради «НУ» Валентин Наливайченко у студії «Голосу Америки». Таким чином, «нашоукраїнці» приєдналися до аналогічної вимоги інших опозиційних партій. Голова політичної ради «НУ» так само наголошує: в Україні почала діяти Конституція в редакції 1996 року, «і вона чітко визначає, що наступні парламентські вибори — це березень 2011 року».

Що ж до найближчих виборів — місцевих — то «нашоукраїнці» обурені поведінкою влади під час цієї виборчої кампанії. «Нинішня влада, спираючись на адміністративний ресурс на місцях, намагається захопити контроль над усією країною... Влада сформувала виборчі комісії фактично без участі представників опозиції, не допустила до участі у виборах цілий ряд українських демократичних та патріотичних партій, підмінивши їх клонами», — констатує екс–голова СБУ.

«Досвід виборчих кампаній, які проводились за часів перебування при владі представників Партії регіонів, насамперед вибори 2004 року, яскраво усім показали, що вони вміють й активно використовують шулерські схеми зі списками виборців», — застерігає Наливайченко. Тому, наголошує він, надзвичайно важливо, щоб усі громадяни, які прагнуть, аби їхній голос не був нахабно привласнений провладними політичними силами, прийшли до дільничних виборчих комісій або органів ведення Державного реєстру вибор­ців до 28 жовтня, перевірили свої дані та дані про інших людей у списках виборців, а в разі будь–яких неточностей, помилок, виявлення «мертвих душ» тощо — вимагати їх виправлення.

«Подібна можливість передбачена ст. 31 чинного закону «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, міських рад та сільських, селищних, міських голів», — нагадує Валентин Наливайченко. «Ця здавалось би проста дія, але повторена мільйонами українських патріотів в усіх регіонах, може стати суттєвою перепоною для фальсифікацій. Разом ми здатні захистити вільний вибір громадян та завадити фальсифікаціям iз боку влади», — переконаний голова політради «Нашої України».