НОВИНИ ПЛЮС

22.10.2010

Європарламент ще подумає про резолюцію щодо України

Учора Європейський парламент (орган ЄС) відклав розгляд резолюції з питання України до наступної сесії, яка має відбутися 10–11 листопада у Брюсселі. За таку пропозицію під час голосування на сесії у Страсбурзі висловилися 317 депутатів, проти — 270, повідомляє УНІАН. Напередодні було зареєстровано шість проектів резолюції, з яких мали б виробити єдиний. Відомо, що деякі оціночні положення радикально різняться, оскільки одні з них запропоновані Європейською народною партією — політичним союзником українських опозиціонерів, а інші — фракцією соціалістів і демократів, які недавно підписали меморандум про співпрацю з Партією регіонів.

Янукович знову грає на публіку

Президент Віктор Янукович вимагає від керівників областей забезпечити рівні умови для всіх учасників виборів до місцевих органів влади. Про це він сказав учора під час зустрічі з «губернаторами» на Банковій, повідомляє УНІАН. Янукович зауважив, що влада не повинна втручатися у виборчий процес, а має лише допомагати всім без винятку політичним силам. Президент зауважив, що розуміє, що сьогодні багато проблем у регіонах пов’язано з політичною боротьбою, але він не хотів би все списувати на цю боротьбу. «Ми знаємо, що політики напередодні виборів починають включати можливі і неможливі швидкості, щоб набрати рейтинг, і ви повинні створити їм умови», — сказав Янукович. Він закликав зробити так, аби виборці прийшли на дільниці в день голосування. Президент також оголосив про намір зустрітися з представниками парламентської меншості, «послухати їх», і запропонував провести аналогічні зустрічі в областях.

Путін їде до Києва

27 жовтня до Києва для участі в черговому засіданні Україно–російської міжурядової комісії з питань економічного співробітництва приїде прем’єр–міністр Росії Володимир Путін. Як повідомляє прес–служба прем’єра РФ, буде обговорено широкий спектр питань торгово–економічного та інвестиційного співробітництва. З української сторони особливу увагу планують приділити енергетиці, зокрема цінам на газ.

У Донецьку комуністи бунтують проти «Регіонів»

Учора в Донецьку біля облдержадміністрації відбувся мітинг представників КПУ проти фальсифікації місцевих виборів і на знак протесту проти тиску й шантажу з боку Партії регіонів. Як повідомив УНІАН, у виступі взяли участь півтисячі осіб.

Кожен п’ятий — продажний

Майже 21% виборців готовий продати свій голос на місцевих виборах, що відбудуться 31 жовтня. Про це свідчать результати дослідження, проведеного мережею «Опора» і фондом «Демініціативи» 3—15 жовтня (опитано 2011 респондентів в усіх областях, похибка — до 2,1%). 67,7% респондентів вважають, що не підуть на продаж голосу.