Франція на страйку

Франція на страйку

Учора вулиці Парижа та інших великих міст Франції нагадували поле битви: бите скло, подерті плакати, гори пластикових пляшок та пом’ятих бляшанок... Країна вийшла на найбільший за останні місяці страйк — в акціях протесту проти пенсійної реформи, яка підвищує вік виходу на заслужений відпочинок із 60 до 62 років, узяло участь близько 3,5 мільйона французів. Владі довелося застосувати силу, щоб розблокувати захоплені страйкарями нафтопереробні заводи — напередодні через брак пального не працювали вже чотири тисячі автозаправок по всій країні. Як повідомив міністр внутрішніх справ Франції, учора вдалося звільнити три з дванадцяти захоплених НПЗ.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Качинський звинувачує Туска у вбивстві

Качинський звинувачує Туска у вбивстві

Трагічні події, які розігралися позавчора в Лодзі, вразили всіх поляків, незалежно від політичних симпатій. До місцевого офісу опозиційної партії «Право і справедливість», розташованого на першому поверсі торговельного пасажу «Шіллер» у центрі міста, увійшов немолодий чоловік, із вогнепальною зброєю. Це приміщення належить депутатові Європарламенту Янушу Войцеховському та депутатові Сейму Польщі Ярославу Ягеллу, але їх в офісі на той час не було. На робочих місцях перебувало п’ятеро співробітників, на яких і накинувся несподіваний візитер. Спочатку він розстріляв помічника євродепутата Марка Росіка, а коли закінчилися набої, кинувся з ножем на асистента Ягелла Павла Ковальського, завдавши йому кілька поранень, зокрема тяжких — у шию та плече.

Несправжній полковник

Несправжній полковник

Іще недавно 47–річний полковник Расселл Уїльямс був командувачем найбільшої бази Канадських військово–повітряних сил у Трентоні, зразковим вояком із грандіозними перспективами, претендентом на найвищі посади в армії та навіть державі. Тепер учорашній герой є фігурантом однієї з найгучніших кримінальних справ в історії сучасної Канади. На судовому процесі, що проходить у місті Бельвіль (провінція Онтаріо), підсудний Уїльямс уже зізнався в убивстві на сексуальному ґрунті двох жінок, нападі ще на двох та 82 незаконних проникненнях у приватні будинки й квартири з метою пограбування і зґвалтування господинь.

Всі статті рубрики