Хотів до медиків — отримав поліцейських

21.10.2010

Як повідомили «УМ» у Департаменті зв’язків iз громадськістю МВС iз посиланням на інформацію Національного центрального бюро Інтерполу Чехії, ще в понеділок увечері на території цієї країни затримали колишнього міністра економіки в уряді Тимошенко Богдана Данилишина.

Спіймався він доволі банально: розшукуваний потребував медичної допомоги, тож звернувся до чеської лікарні, надавши медикам справжні документи на своє ім’я. Тут його й затримали поліцейські. За словами заступника Генпрокурора Євгена Блажівського, у ГПУ вже розпочали процедуру екстрадиції пана Данилишина до України. Коли саме це станеться — в Генпрокуратурі не поспішають прогнозувати, адже варто дочекатися рішення чеського суду.

Речниця поліції Чеської Республіки Павл­а Копецька в коментарі «Радіо Свобода» хоча й каже, що питання екстрадиції Данилишина має бути вирішене вже найближчим часом, але чи справді він буде переданий у руки української юстиції, напевно сказати не може. Ймовірно, Богдан Данилишин проситиме про політичний притулок?

Нагадаємо, що екс–урядовця в Україні обвинувачують у зловживанні владою або службовим становищем під час державних закупівель. Збитки держави від його діяльності слідство оцінює на суму близько 14 млн. грн. У середині серпня пана Данилишина оголосили у міжнародний розшук й виставили на нього так звану «червону картку» Інтерполу.