Останній том — це просто фантастика

Останній том — це просто фантастика

Не раз доводилося чути, як учителі української літератури бідкаються, що в шкільну програму входять твори здебільшого песимістичні, про трагічну долю народу. А української фантастики не вивчають взагалі. Деякі твори одного з найвідоміших письменників–фантастів України Олеся Бердника входять у позакласну програму. На жаль, їх не так легко «вполювати» у шкільних бібліотеках. У Будинку письменників на презентації заключного тому «Покривало Ізіди» літературного проекту «Всесвіт Олеся Бердника», куди входить вісім книг, дочка письменника Громовиця Бердник розповіла, що цього року школам пощастить. «Завдяки меценатам останній том серії творів батька розійдеться в українські школи. Збірка науково–фантастичних і фантастично–легендарних повістей «Покривало Ізіди» — це підлітково–пригодницька навчальна література. Дітям буде цікаво ознайомитися з творчістю митця, починаючи з «Покривала Ізіди», — пояснює Громовиця. Бердник належить до тих письменників, яких читати легко, а тому можна сказати напевне, що читатимуть його не з–під палиці.

Дебют по–дорослому

Дебют по–дорослому

Завтра у книгарні «Є», що на вулиці Лисенка, о 18.00 письменниця з волоссям кольору воронячого крила розповідатиме своїм прихильникам й журналістам історію про те, як вона вирішила вдарити лихом–журбою об землю й податися у мандри, про що давно мріяла, — це буде преамбулою до презентації її нового видання «У пошуках Оґопоґо» (книга — лауреат конкурсу «Коронація слова–2010», деякі подорожні нотатки друкувалися в «УМ»). А може, пані Леся обере інший сценарій спілкування з аудиторією? Ніхто, крім неї, цього напевно знати не може. Але дебют відомої журналістки й дитячої письменниці в амплуа авторки «дорослої» книги зацікавить тих, хто стежить за літературним процесом в Україні.

Спробуй купи!

Спробуй купи!

Кілька разів на рік у Києві проходить благодійний дитячий книжковий ярмарок, який базується в «Українському домі». Цього року його доповнить літературна акція, яку організовує Музей книги та друкарства, — Фестиваль української дитячої книги «Азбукове Королівство Магів і Янголів». «У нас немає реклами видавництв, продажу книжок, лише презентація найновіших творів українських дитячих авторів, можливо, дехто з них принесе свої книги для автограф–сесії. Ми це робимо у вигляді фесту, свята, тобто між виступами художників i письменників обов’язково будуть музичні номери, майстер–класи, які проводитимуть самі автори, деякі з них прийдуть зі своїми родинами», — анонсує директор музею Валентина Бочковська.

НЬЮЗРУМ

НЬЮЗРУМ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики